Belang van Durfkapitaal voor Startende Ondernemingen - Artikelpost

Belang van Durfkapitaal voor Startende Ondernemingen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 343 | Aantal woorden: 604 | Datum: | 0 commentaar

De meeste nieuwe ondernemingen of kleine ondernemingen vereisen fondsen om hun onderneming op te starten en hun positie of bekendheid in de markt te promoten. Het geld dat geïnvesteerd wordtdoor bepaalde rijke beleggers met de doelstelling van het verdienen van geld door vermogen en/of aandelen te bezitten is bekend als durfkapitaal. Beleggers investeren voornamelijk kapitaal in deze startende bedrijven diepotentieel hebben om te groeien en winst op lange termijn op te leveren.

Durfkapitaal kan geclassificeerdworden als een riskante investering, maar heeft het potentieel om boven het gemiddelde rendement of hoog rendement op uw investering (ROI) op te leveren. Durfkapitaal is van groot belang in het geval van ondernemers en startende ondernemers als een van de enige bron van kapitaal voor hen als ze geen toegang hebben tot de kapitaalmarkten.

Durfkapitaal komt meestal van rijke beleggers, investeringsbanken en andere financiële instellingen. De durfkapitalistenhebben recht om mee besluiten in de onderneming te nemen waar ze geld investeren. Aangezien durfkapitaal afkomstig is van betrouwbare rijke beleggers die voldoende kennis hebben over bedrijfsrisico’s kunnenzij diepgaande leidinggevende kennis evenals technisch advies aan de ondernemers aanleveren.

De Europese Unie probeert maatregelen en beleidsvormen te voorzien waarmee durfkapitaalverschaffers op de markt hun fondsen ter beschikking te stellen en winst te maken. In vergelijking met angel investors en seedcapital, is durfkapitaal een veel populairdere keuze onder start-ups met kleine infrastructuur en beperkte functionele geschiedenis. Voor deze ondernemingen is het vaak moeilijk om kapitaal aan te trekken in de openbare markt.

Voordelen van durfkapitaal:

• Nieuwe innoverende en veelbelovende projecten worden gefinancierd door middel van durfkapitaal.
• Durfkapitaal wordt geïnvesteerd in projecten die een hoog rendement op investering op lange termijn belooft.
• Durfkapitaal helpt bij het creëren van werkgelegenheid en levert een voordeel op voor de samenleving • Samen met kapitaal, bieden venture kapitalistenwaardevolle middelen en technische deskundigheid om een start-up bedrijf succesvolte maken.

 

Venture kapitalisten nemen veel interesse in het verstrekken van fondsen aan bedrijven die op dit moment laaggewaardeerd zijn, maar een sterk potentieel hebben om winst in de toekomst te maken. Bedrijven met innovatieve ideeëndie iets nieuw aan te bieden hebben in de markt vinden over het algemeen makkelijker durfkapitaal. Omdat deze bedrijven minder concurrentie hebben in de markt en een snelle groei kunnen makenis het minder riskant voor venture kapitalisten.

Over de Auteur

http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/index_nl.htm

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo