Beleggen in CFD indices - Artikel Post - Artikel Marketing

Beleggen in CFD indices

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 353 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u kiest om te handelen in CFD indices handelt u in waardepapieren. Hierbij kunt u geld verdienen of verliezen op basis van het CFD basisprincipe. Bij het handelen in indices kan gebruik gemaakt worden van een hefboom waardoor het mogelijk wordt om ook met een klein bedrag aan de slag te gaan met handelen. Wanneer u handelt in CDF indices spreidt u het risico, omdat u met indices niet belegt met maar één aandeel. Beleggen in indices is geschikt voor zowel ervaren als startende beleggers. Dit komt omdat indices zijn gebaseerd op het actuele economische nieuws en dat is door iedereen eenvoudig te volgen.

Beleggen in CFD indices populair

CFD handelen is populair bij beleggers. Vooral de indices Dow Jones, S&P500, NASDAQ, DA, AEX, Nikkei, SMI en FTSE zijn populair. Het is niet verwonderlijk dat het beleggen in indices zo in trek is. Dat komt omdat er bij indices sprake is van een grote mate van liquiditeit. In de meerderheid van de indices is namelijk sprake van veel handel en dat is interessant voor beleggers. Wanneer er erg veel gehandeld wordt, dan zal de spread tussen de aan-en verkoopkoers ook laag zijn, waardoor er minder 'transactiekosten' zijn. Daarnaast zorgen grote handelsvolumes voor betere aan-en verkoopsignalen. Er is nog een belangrijk voordeel van het traden in CFD indices en dat is het risico dat gespreid wordt. Wanneer u namelijk belegt in indices is het individuele bedrijfsrisico niet van toepassing, omdat u belegt in een gehele markt. De belangrijkste voordelen van indices zijn dus: transparante prijsvorming, minder risico door spreiding en een lagere spread tussen de geafficheerde aan-en verkoopkoers.

Handelen in indices mogelijk bij vrijwel alle CFD brokers

Het is bij vrijwel alle CFD brokers mogelijk om te handelen in indices. Er zijn wel verschillen tussen brokers wanneer het gaat om het aantal indices waarin gehandeld kan worden, de maximale hefboom die ingesteld kan worden en de gehanteerde spread. Wanneer u start met het handelen in indices via een online broker zoals Plus500 of IG is het belangrijk dat u zich goed verdiept in de voor-en nadelen van CFD trading. Dit omdat u anders niet goed weet wat u juist aan het doen bent en dat kan u veel geld kosten. Met handelen in CFD indices kunt u heel veel geld verdienen, maar ook veel geld verliezen. CFD handel brengt nu eenmaal grote risico's met zich mee. Wanneer u gaat handelen via een online broker zoals Plus500 krijgt u toegang tot een breed scala aan indices van aandelenmarkten met index-CFD's. Handel in bijvoorbeeld de FTSE100, S&P500, AEX, Dow Jones of Hong Kong Hand Seng en nog vele andere indices.Over de Auteur

CFD brokers vergelijkt u makkelijk via CfdHandel.eu, een website over het handelen in CFD's en forex.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo