Beleggen met een hefboom steeds populairder - Artikelpost

Beleggen met een hefboom steeds populairder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1093 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

De laatste jaren is beleggen op een aantal fronten zeer veranderd. Een van de belangrijkste verandering is het beleggen met leverage of een hefboom. Hiermee investeert de belegger maar een klein deel van de positie en de bank of broker de rest. Deze vorm van beleggen was vroeger alleen toegestaan voor institutionele beleggers, maar is vandaag de dag ook toegankelijk voor particulieren.

Omdat particuliere beleggers toegang hebben tot producten die een hefboom van 100 keer hun eigen inleg hebben, kunnen zij zo met 1000 euro en portefeuille van 100.000 euro beheren. Hiermee is beleggen en speculeren niet meer alleen weggelegd voor de aller rijkste, maar kan iedereen de beurs op.

Vooral jonge beleggers zien hiermee een kans om hun beleggingsstrategie uit te proberen zonder dat zij daarbij de gehele inleg bij elkaar hoeven te krijgen. Ook mede doordat veel brokers gratis beurskoersen, technische analyse tools e.d. aanbieden is het voor veel beleggers interessant om over te stappen op deze nieuwe vorm van beleggen.

Beleggen met een hefboom kan op verschillende manieren. Een aantal manieren werd al veelvuldig gebruikt. Denk hierbij aan sprinters, turbo’s e.d. die door diverse banken uitgegeven werden. Maar ook de handel in futures is voor veel particulieren beleggers nu ook toegankelijk. Echter de grootste omslag naar het beleggen met een hefboom is gekomen met de komst van CFD’s. Deze meestal future afgeleide producten geeft de belegger de kans om een deel van een future contact te kopen.
Zo kunnen beleggers in goud beleggen, maar ook in grondstoffen, mais, katoen en vele andere producten waartoe zij hiervoor geen toegang hadden. 

Kanttekening bij deze vorm van beleggen is wel dat deze vorm van beleggen zeer risicovol is. De hefboom werkt namelijk twee kanten op en zal dus ook met een hefboom werken als de positie zich tegen de belegger keert.  Brokers raden dan ook beleggers aan met een stop-loss te werken om zo grote verliezen tegen te gaan.

Over de Auteur

De auteur is al meer dan 10 jaar actief met het beleggen. Door zijn vele ervaring met alle producten die er op de markt zijn kan hij een goede informatie geven van het beleggen met een hefboom

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Traden doe je zo!
Traden doe je zo!

€ 34,95
Toon product

PorteRenee Money Planner
PorteRenee Money Planner

€ 21,99
Toon product

Psychology Of Money
Psychology Of Money

€ 15,68
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo