FB pix Beleggen met risicomanagement - Artikelpost

Beleggen met risicomanagement

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1112 | Aantal woorden: 454 | Datum: | 0 commentaar

Het aantal hefboomproducten zoals CFD’s schieten als paddestoelen uit de grond. Door die hefboom komen er wel risico’s bij kijken, maar steeds meer producten bieden goede mogelijkheden risicomanagement aan. Wat zijn de mogelijkheden van risicomanagement nu?

Een CFD is door de hefboom een risicovol product. Het gebruik van stops is dan ook van groot belang. Met een stop kunt u een punt uitzoeken dat als de prijs van een onderliggende waarde daalt dat u wordt uitgestopt. Op deze manier lopen verliezen niet meer op dan de bedoeling was. Waar u wel rekening mee moet houden is de slippage. In volatiele tijden kan een stop nog ietsjes doorbewegen. Wanneer u dit tegen wilt gaan, gebruikt u gewoon de gegarandeerde stop. Met deze stop wordt u inderdaad ook gegarandeerd uitgestopt.

Het is de gegarandeerde stop die de echte toegevoegde waarde van risicomanagement is. Het garandeert de belegger in ieder geval dat deze niet op een ongunstiger punt wordt uitgestopt. Een limiet is een voorbeeld van een niet – gegarandeerde stop. Bij een limiet gaat de stop met de koers mee naar boven, gaat de koers vervolgens naar beneden dan wordt u uitgestopt.

Belangrijk is dat u een platform uitkiest waar handelen veilig gaat. Een mooi aanbod aan risicomanagement – tools is belangrijk, maar er komt meer bij kijken. Een haperend of langzaam platform is funest voor uw traden. Wanneer u seconden lang moet wachten voor prijsupdates, kan dat u geld kosten. Een ander belangrijk punt is de orderuitvoering. Wanneer u een goede prijs ziet waarop u wilt kopen of verkopen dan moet u ook daadwerkelijk op dat moment uitgestopt worden. Een snel en betrouwbaar handelsplatform zal daar voor zorgen. Let daar op wanneer u een partij uitzoekt waar u gaat beleggen.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo