FB pix Beleggen; oefenen met demo account toch anders - Artikelpost

Beleggen; oefenen met demo account toch anders

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1367 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

Speculeer jij dat de koers gaat dalen? Dan ga je short? Denk jij dat de koers gaat stijgen? Dan ga je long.  Beleggen; oefenen met demo account toch anders

Iedereen schreeuwt het van de daken. Begin met beleggen, begin met een demo account. Maar is een demo account echt het zelfde als een live account? Betekend het dat wanneer ik immer winst maak op het demo account ik ook winst ga maken op het live account?

Dit zijn vragen die mensen zich vaak stellen wanneer ze eenmaal met een demo account aan de slag zijn gegaan. Doordat de twijfel van de belegger dat het demo account niet overeenkomt met het live account zo groot is, durven ze vaak niet over te stappen.

Maar wat is nou echt de antwoord op die vraag? Wil jij leren beleggen? Dan is een demo account zeker een goede manier om te straten met beleggen. In de praktijk is het demo account ook exact hetzelfde als het live account.

Het probleem zit hem echter in de instelling van de belegger zelf. Doordat de belegger met het demoaccount, plus500 ervaringen, zorgeloos heeft kunnen oefenen wordt het ineens een stuk spannender met een live account.

Door deze spanning kunnen de meeste beleggers geen overwogen keuzes meer maken wat ervoor zorgt dat ze de verkeerde inschattingen maken en dus geld verliezen. Deze spanning trekt vaak na verloop van tijd voor een groot deel weg waardoor de “goede” instinkt zich alweer snel een weg terug vindt en het beter moet gaan.

De meeste mensen wachten dit echter niet af en trekken zich terug bang dat ze nog meer verlies boeken. Alleen de echte beleggers blijven over! Dus denk jij dat jij wel de spanning aankunt? Dan is de stap naar het live account voor jouw weggelegd. 

 Over de Auteur

Julia Naaktgeboren is 28 jaar en houdt zich bezig met de financiele wereld en alle bijbehorende aspecten. Zo schrijft ze in haar vrije tijd artikelen gerelateerd aan financiele leningen, maar geeft ook haar kritische blik op beleggen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo