Beleggen voor dummies - Artikel Post - Artikel Marketing

Beleggen voor dummies

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 396 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

Bent u geinteresseerd in het beleggen en het aandelen kopen, maar heeft u geen idee hoe te beginnen of welke opties er zijn? In dit artikel zal worden toegelicht hoe het online beleggen en het traditionele beleggen werken. 

Traditioneel beleggen

Over het algemeen zijn er twee beleggingsmethoden voor particulieren beleggers. De bekendste methode is het traditionele beleggen, waarbij men belegt voor een langere periode (vaak meerdere jaren) in een grondstof, aandeel, valuta of dergelijke effecten. Belangrijk hierbij is het uitkiezen van de juiste effecten op basis van een grondige analyse. Een verkeerde belegging kan zeer ongunstige zijn, doordat het lange termijn gericht is.

Contract for Diffference

Aan de andere kant heeft u Contract for Difference beleggen. Hier wordt vaak (online) geïnvesteerd in aandelen voor het korte termijn. Winst maken op het korte termijn is mogelijk door de inzet van een hefboomwerking die vaak gehanteerd wordt bij deze methode. De organisatie achter de beleggingssoftware financiert in dit geval een deel van de belegging zodat er met een groter budget aandelen of dergelijke effecten gekocht kunnen worden. Het gefinancieerde bedrag wordt weer terug betaald aan deze organisatie na het sluiten van een beleggen.

De reden dat deze beleggingen snel gesloten kunnen worden komt door de tussenhandelaar (ook wel broker genoemd). De belegger koopt aandelen, grondstoffen, valuta, etc. bij deze broker in en verkoopt op het gewenste moment deze weer door aan de broker. Het prijs verschil wordt verrekend over het aantal gekochte effect en resulteert in de winst voor een belegger.

Verstandig beleggen

Het is aangeraden om alvorens een belegging koersen en ontwikkelingen van bedrijven goed te analyseren. Vaak worden er twee verschillende analyses gebruikt:

  • De fundamentele analyse
  • De technische analyse

Bij de fundamentele analyse wordt er gezocht naar de laatste ontwikkelingen van verschillende beursgenoteerde bedrijven. Belangrijke veranderingen zullen worden gebruikt als basis van de belegging. Positief nieuws zou voor een stijgende koers moeten zorgen en vice versa. De analyse is goed inzetbaar voor aandelen en indices.

De technische analyse bestaat uit het analyseren van de koersgeschiedenis aan de hand van statistische cijfers en verschilende indicatoren. Deze wordt vaak gebruikt voor grondstoffen en valuta.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u op diversesites een cursus beleggen voor dummies lezen.

 Over de Auteur

Een belegger en ervaren schrijver voor het beleggen in diverse effecten. Schrijft voornamelijk over het online CFD beleggen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo