FB pix Belofte maakt schuld - Artikelpost

Belofte maakt schuld

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1649 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Je bent jong en je leven loopt op rolletjes. Je woont samen met je vriendin en jullie maken al trouwplannen. Jullie hebben allebei een aardige baan met een behoorlijk inkomen. Er is zelfs al over kinderen gesproken, maar dat onderwerp komt later nog wel eens terug. Binnenkort kopen jullie samen een huis en vanmiddag wil je vriendin de stad in om trouwringen uit te zoeken.  Zo’n ring is een hele investering, maar die doe je graag voor de liefde van je leven.

10 jaar later

Je bent nog vrij jong en je mag niet klagen. Je werk is niet meer zo leuk, al is het salaris goed. Je vrouw werkt nu parttime, twee dagen in de week. Het valt haar zwaar en ze zou liever meer tijd aan jullie dochtertje besteden, de kinderopvang is immers ook niet gratis. Ze denkt erover om helemaal te stoppen met werken. Jullie zouden het wel redden, al wordt het hier en daar wel flink bezuinigen.

20 jaar later

Je wordt al wat ouder. Je hebt twee kinderen waar je heel gek op bent, die echter ook veel tijd en aandacht vragen. Je vrouw is constant met de kinderen en het huishouden bezig. Op het werk gaat het niet goed en je kijkt al een tijdje uit naar een andere baan.  Je wilt ook meer verdienen, want je komt regelmatig geld tekort en jullie hebben al behoorlijk wat leningen. De sfeer wordt er niet beter op;  je vrouw zeurt over dingen die ze niet kan kopen en klaagt zelfs over het aantal biertjes dat je drinkt.

30 jaar later

Je bent op zoek naar een baan. Van je uitkering kun je sinds de scheiding nauwelijks rondkomen. De flat waar je in woont is wel aardig van binnen, maar ligt in een vervelende, wat vervallen wijk. Alleen van de dagen met de kinderen word je nog echt vrolijk, hoewel je er ook heel moe van wordt. Met je ex-vrouw heb je nog wel contact, maar leuk is anders. Het duurt nog jaren voordat je zicht hebt op een schuldenvrij bestaan.

 Over de Auteur

Jonge mensen met wie alles goed gaat, nemen soms enorme financiële risico’s (hoge hypotheken, auto’s, verlovingsringen, leningen) en houden geen rekening met de mogelijkheid van een minder rooskleurige toekomst. Deze vier momentopnamen uit een leven van een denkbeeldig persoon zijn gebaseerd op ervaringen van echte personen, maar wel wat aangezet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo