FB pix Beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor freelancers - Artikelpost

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor freelancers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 286 | Aantal woorden: 842 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt als freelancer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten om jezelf te beschermen tegen claims wanneer jij schade veroorzaakt bij een ander, bijvoorbeeld jouw klant. Stel je gaat bij een klant op bezoek en je laat jouw koffie vallen en alle koffie gaat over een printer. Of je werkt op een computer en je doet iets fout waardoor het hele bedrijf opeens zonder internet zit. Dan kan een verzekering de kosten dekken die het gevolg zijn van de schade. De claims voor schade in een zakelijke situatie zijn vaak veel hoger hoger dan wanneer het gaat om een particuliere kwestie. Daarom is het afsluiten van een verzekering een belangrijke stap om jezelf als freelancer te beschermen.

Verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wat is het verschil tussen deze twee verzekeringen? Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) en een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) zijn beide belangrijk voor freelancers en ondernemers. De verzekeringen dekken echter verschillende soorten risico’s. Je moet dus zelf bepalen welke verzekering voor jou relevant is. Je kunt beide verzekeringen los van elkaar afsluiten. Je kunt ze als ondernemer dus ook allebei afsluiten. In het kort dekt de AVB de schade aan personen en zaken en de BAV dekt vermogensschade die ontstaat door beroepsfouten.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Deze verzekering dekt schade aan personen of spullen van anderen die door jou, door een medewerker van jou of door een product van jou is veroorzaakt. Dus wanneer jij bij de klant een kunstwerk omstoot of wanneer jij apparatuur kapot maakt door jouw werkzaamheden dan heb je met deze verzekering geen zorgen. Echter deze verzekering dekt geen financiële schade wanneer jij een beroepsfout maakt. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een verkeerd advies of wanneer je een foute berekening hebt gemaakt met vervelende gevolgen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Deze verzekering dekt de financiële schade die een klant / opdrachtgever of een derde partij oploopt door een beroepsfout van jou. Stel je bent een management consultant en je geeft een verkeerd advies geeft aan deze klant. De klant volgt het advies op en zij komen hierdoor in de problemen en stellen jou aanspakelijk. Of je bent een programmeur en je maakt een fout in de software waardoor jouw klant omzet misloopt. Dan kunnen ze jou aansprakelijk stellen voor de gemiste inkomsten. Niet alle beroepen heben een  beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het met name om beroepen waarin jij advies geeft of waar jij berekeningen maakt (zoals advocaten, accountants en architecten).

Aanbieders Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn ontzettend veel aanbieders te vinden die bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanbieden. De bekende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Allianz, Unive, Nationale Nederlanden, ABN Amro, etc.

Aanbieders Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ook voor deze verzekering zijn veel aanbieders te vinden. Het lastige is dat je een verzekering moet kiezen die aansluit bij jouw beroep. Zo heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor communicatie, voor management & consultancy, voor ICT, financieel, juridisch, techniek, etc. De premie kan verschillend zijn afhankelijk van jouw beroep.

Hiscox

Via deze website kun je direct een verzekering afsluiten online. Je kiest de sector waarbinnen je actief bent (Coaching, informatie en communicatietechnologie, management consultancy, overige beroepen of PR / reclame / marketing en communicatie) en jouw jaaromzet. Daarna kun je zelf de verzekering samenstellen. Hier kun je de hoogte van de dekking instellen en kiezen voor een eigen risico. Afhankelijk van jouw keuzes komt er een totaalbedrag per jaar uit. In mijn geval kwam de premie uit op 530,- euro per jaar.

Insify

Ook Insify geeft aan dat je binnen 2 minuten de BAV kunt regelen. Ze geven hier direct aan dat de prijs vanaf 35,50 per maand is (426,- euro per jaar). En je kunt de verzekering dagelijks opzeggen. Dus een dekking van slechts 1 maand (omdat de opdracht bijvoorbeeld maar een paar weken duurt) is hier mogelijk. Na het invullen van gegevens (totale dekking € 250.000) kwam ik zelf ook uit op 35,30 per maand.

Beroepspolis

Via deze site kun je de verzekering online berekenen en afsluiten. De premie per jaar kwam bij Beroepspolis uit op € 467,50.

zzp-nederland

Leden van ZZP Nederland krijgen 5% korting op hun premie. Bij deze verzekering was mijn berekening als volgt: Beroepsaansprakelijkheid met € 250.000 per aanspraak, kosten € 40,56 per maand. Daar komt assurantiebelasting bij van € 8,52 per maand. Dan betaal je in totaal per maand € 49,08 (589,- euro per jaar). Dan zijn er ook nog eenmalige kosten (inclusief assurantiebelasting), de poliskosten en die zijn € 12,10.Over de Auteur

Linkbuilding op Artikelpost.nl 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Thu, 14 Dec 2023 at 8:13 AM, by tighir12
Over het algemeen vind ik de verzekeringen erg duur.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bezwaar en beroep almanak 2015
Bezwaar en beroep almanak 2015

€ 104,41
Toon product

Nextens Bezwaar & Beroep Almanak 2017
Nextens Bezwaar & Beroep Almanak 2017

€ 117,66
Toon product

Recht en Praktijk - contracten en aansprakelijkheidsrecht CA11 -   Beroepsaansprakelijkheid
Recht en Praktijk - contracten en aansprakelijkheidsrecht CA11 - Beroepsaansprakelijkheid

€ 121,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo