FB pix Besparen op je zorgverzekering in 2013 - Artikelpost

Besparen op je zorgverzekering in 2013

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1033 | Aantal woorden: 411 | Datum: | 0 commentaar

Ben je van plan om eventueel voor 2013 van zorgverzekeraar over te stappen, dan helpen de onderstaande drie tips met het maken van de juiste keuze. Als je wilt overstappen is dat niet heel vreemd meer, gezien de alsmaar stijgende zorgkosten, die veel mensen parten spelen. Zo wordt het vinden van de goedkoopste premie steeds belangrijker, maar speelt slechte ervaringen met een verzekeraar ook een rol.

Het kan zeker in 2013 lonen om eind 2012 over te gaan stappen naar een nieuwe zorgverzekering. We zetten drie tips voor je op een rij waar je rekening mee moet houden.

1. Vergelijk internet prijsvechters

Naast de bekende reguliere zorgverzekeringen van de grote namen, zijn er ook speciale prijsvechters die enkel via het internet werken. Deze prijsvechters zijn vaak wel onderdeel van een grotere verzekeraar en bieden vaak beperkte zorgkeuze, maar zijn wel tot zo’n 100 euro goedkoper op jaarbasis. Je moet hier denken aan een Blue van VGZ en Zekur van Unive.

2. Formuleer je zorgwensen

Naast de basisverzekering – die verplicht is – kun je ook een aanvullende verzekering nemen die onder andere je tandartskosten, maar ook fysiotherapie volledig kunnen dekken. Hierbij moet je goed nagaan of je dit nodig hebt ja of nee. Zo ja, hoeveel behandelingen heb je dan nodig verwacht je voor het jaar 2013. Bij tandarts heb je pakketten die verschillen per gedekt bedrag. Ga hiervoor na hoeveel je nodig denkt te hebben. Hetzelfde geldt voor brillen en lenzen en kraamzorg.

Mocht je niets van dit alles nodig denken te hebben, sluit dan geen aanvullende zorgverzekering af.

3. Verzeker altijd apart

Als je een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten, wordt er altijd gevraagd of je jouw partner of kind ook erbij wilt verzekeren. We raden dit ten zeerste af. Je kunt beter per persoon een aparte polis afsluiten, want je partner heeft wellicht geen tandartszorg nodig in 2013, of juist een hoger dekkingsbedrag. In dergelijke gevallen is het daarom voordeliger dat jij en je partner apart een zorgverzekering afsluiten.Over de Auteur

Via de nieuwswebsite 2013zorgverzekering.nl houdt Suzanne de ontwikkelingen bij van het zorgstelsel in Nederland. Die gaat in 2013 weer veel veranderen en daarom is het aan te raden om ook eind dit jaar zorgverzekering te vergelijken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo