Bitcoins: Digitaal geld in opmars - Artikelpost

Bitcoins: Digitaal geld in opmars

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 607 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

Een groot deel van de wereldbevolking doet tegenwoordig een deel van zijn betalingen via Bitcoin. Er zijn talloze redenen waarom Bitcoins zo populair aan het worden zijn. Toch is het gebruik nog relatief beperkt in Nederland en België.

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin, ook wel ‘BTC’ afgekort, is een nieuw, revolutionaire vorm van digitaal geld. Ook wordt de naam Bitcoin gebruikt als aanduiding voor een opensourcesoftware die voor dit geld is ontworpen. Officieel werd de Bitcoin al in 1998 in het leven geroepen, maar pas geïmplementeerd in 2009 door ene Satoshi Nakamoto (pseudoniem).

Een Bitcoin is eigenlijk een vreemde elektronische munteenheid, maar kan gewoon vergeleken worden met de euro of dollar. Het verschil ligt hem echter bij het volledige digitale gebruik dat bovendien een peer-to-peer technologie handhaaft. Dit laatste is een moderne technologie waarmee je o.a. goederen kunt kopen, maar ook kun je Bitcoins onderling uitwisselen, ermee speculeren, omruilen voor andere munteenheden en ze ontvangen in ruil voor een dienst.

Het leuke aan Bitcoins is dat iedereen er mee kan verdienen. Alleen moet je wel weten hoe. Om te kunnen verdienen dien je zowel rekenkracht bij te dragen aan het Bitcoin-netwerk als het goedkeuren van Bitcoin-transacties. Dit proces wordt ook wel ‘mining’ genoemd. Toch moet je aanzienlijk wat investeren voordat je er wat aan kunt verdienen. 

Redenen om met Bitcoins te beginnen

Een origineel punt is dat je met Bitcoins digitaal betalingen kunt verrichten zonder enige tussenkomst van officiële instellingen zoals banken en dergelijke. Op deze manier gaan de transacties eenvoudiger, sneller en heb je meer privacy.

Bovendien maakt Bitcoin in tegenstelling tot andere diensten zoals PayPal gebruik van weinig – tot geen transactiekosten.

 

Tot slot heb je geen bankrekening; maar beheer jezelf jouw eigen bank waardoor je ook geen rekeningen zult ontvangen van gemaakte bankkosten.Over de Auteur

Bitcoins zijn de toekomst en dat is dan ook de reden waarom we hierdoor gefascineerd zijn. Naast het financiële aspect is Bitcoin voornamelijk interessant omwille van de achterliggende technologie. Wie ook van start wil gaan en zijn eerste Bitcoins wil kopen kan uitgebreide hulp terugvinden op bitcoinskopen.be 

Meer artikelen over de Bitcoin

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo