Bitcoins kopen makkelijk met ideal - Artikelpost

Bitcoins kopen makkelijk met ideal

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 360 | Aantal woorden: 649 | Datum: | 0 commentaar

 

Bitcoins kopen met iDeal
Hoe gaat bitcoins kopen met iDeal eigenlijk in zijn werk. Sommige mensen zijn wel sterk geïnteresseerd in cryptocurrency, maar hebben nog geen idee hoe zij hiermee aan de slag moeten gaan. Juist om die reden is het goed om wat meer inzicht in de manier waarop dit werkt te krijgen. Zeker ook omdat het betalen van de bitcoins die je koopt gewoon met gebruikelijke transactievormen zoals iDeal gedaan kan worden. Dit maakt het dus voor iedereen bereikbaar. Zeker ook wanneer duidelijk is hoe dit precies aangepakt moet worden. Dit hoeft gelukkig ook niet heel lastig te zijn wanneer de juiste stappen worden gevolgd.

Bitcoin-voorraad
De hoeveelheid bitcoins neemt nog altijd toe. Dit wordt gedaan door middel van een technisch proces dat bitcoin mining wordt genoemd. Er zit wel een bovengrens aan het aantal dat ooit in omloop zal komen. Dat neemt echter niet weg dat er nog voldoende bitcoins zijn om aan te kopen. Eigenlijk is daarom bitcoins kopen met iDeal eigenlijk niets anders dan het wisselen van euro’s in bitcoins. Zoals vroeger bijvoorbeeld guldens in franken werden gewisseld. Met dat verschil dat dit niet bij een bank of wisselkantoor gedaan kan of moet worden. Dit is juist een voordeel van digitale valuta te noemen.

Waar wel?
Bitcoins kopen met iDeal wordt over het algemeen gedaan op de zogenaamde handelsplatforms. Dit wordt ook wel de bitcoin exchange genoemd. Het is dan zo dat er wordt gehandeld met andere bezitters van bitcoins. Zoals met alle cryptocurrency is het immers zo dat bitcoin alleen transacties tussen eindgebruikers toestaat. Er zit dus geen derde partij tussen die dit beheert. Wel is het daardoor dus belangrijk om goed op te letten voor welk platform gekozen wordt. Er zijn voldoende veilige handelaren waar met gemak met iDeal euro’s voor bitcoins gewisseld kunnen worden, maar er zijn ook enkele minder eerlijke partijen actief.

Aanbieders
Er zijn ook mogelijkheden om bitcoins te kopen met iDeal bij partijen die uitsluitend verkopen. Zo heb je dus niet met handel te maken, maar gewoon met een verkoper. Dit maakt het wel wat veiliger. Het is dan wel over het algemeen zo dat er een klein bedrag aan kosten bij gerekend wordt. Dit gaat meestal om ongeveer een procent van het totale bedrag wat in rekening wordt gebracht. Het voordeel is dan natuurlijk wel dat de currency relatief snel in het bezit is en dat er direct gehandeld kan worden. Dit is een belangrijke overweging om te maken bij de aanschaf.

Omvang
Wanneer een bepaalde partij is uitgekozen voor het bitcoins kopen met iDeal rest alleen nog één belangrijke vraag. Het gaat er dan immers alleen nog om hoeveel bitcoins je wilt bezitten. Het beste is het om dit even terug te rekenen naar euro’s. Daar ga je immers via iDeal mee betalen. Dat kan een klein bedrag zijn van bijvoorbeeld 10 euro, maar het kan ook al flink oplopen tot tienduizenden euro’s. Doordat de koers van bitcoin zeer volatiel is, kan dit wel een risico zijn. Aan de andere kant is het daardoor ook juist zo dat er snel flinke winst mee geboekt kan worden.

Over de Auteur

Thanh Lanh Tran is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo