FB pix BKR gegevens - Artikelpost

BKR gegevens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1338 | Aantal woorden: 559 | Datum: | 0 commentaar

Van elke afgesloten lening registreert het BKR gegevens van de particulier, waarvoor de bij het BKR aangesloten instellingen het recht van inzage hebben. Met de verzamelde BKR informatie hebben de aangesloten instellingen een hulpmiddel bij de acceptatie van kredieten. De kredietverstrekking zal vooraf dienen te gaan van een haalbaarheidsonderzoek dat samen met informatie uit het BKR duidelijkheid zal geven of men het krediet kan accepteren. Het toetsen bij het BKR wordt gedaan om geldverstrekkers te helpen zo min mogelijk met slechte betalers geconfronteerd te worden.

Problemen met schulden die zijn ontstaan na het afsluiten van onverantwoord hoge leensommen zouden achterwege kunnen blijven bij inzage van BKR voordat kredieten worden afgesloten. Wens je meer duidelijkheid over de van jou opgeslagen informatie bij het BKR dan kun je met vragen over jouw persoon surfen naar BKR en duidelijkheid krijgen na het stellen van je vragen. Voorkom het bezoek aan sites waar men de naam BKR ten onrechte gebruikt, ook al is in de naam of het internetadres BKR gebruikt. Malafide instanties doen vaak pogingen om met acties via de telefoon een product aan de man te brengen met gebruik van de naam BKR, je dient hiervoor op je hoede te zijn daar BKR nooit acties via de telefoon zal doen.

BKR is er alles aan gelegen om te verhinderen overmatig een verplichting voor schulden aan te gaan en jou protectie te geven. Iedere kredietverstrekker die deelnemer van het BKR is kan inzage bij BKR doen aangaande consumenten en hun financiele verplichtingen. Verloop van hoe het verloop was van afgesloten en afgelopen overeenkomsten tot en met de achterliggende 5 jaar.Geldverstrekkers zullen dan ook voor het verstrekken van nieuwe leningen hier zeker rekening mee houden.CKI is een systeem waarin alle vergaarde inlichtingen door BKR geregistreerd worden.

De in het CKI verzamelde informatie zal bij een BKR toetsing worden verstrekt ten behoeve van nog af te geven financieringen via het toetsen door de aan BKR deelnemende  instanties.Nieuw aan te vragen leningen kunnen hierdoor verstandiger afgesloten worden. Het zal voor alle betrokken partijen zinvol zijn de juiste verantwoording te nemen door zich te conformeren aan de inlichtingen die bij BKR worden nagetrokken. Je krijgt hierdoor vanzelf hulp van het BKR zodat je minder snel een te hoog krediet aangesmeerd gaat worden waarvan je de maandtermijnen niet meer zou kunnen voldoen. Aangesloten kredietverstrekkers zullen met de door BKR aangedragen gegevens minder risico lopen. Met het gevolg dat het mogelijk is een betere verantwoording te geven bij een krediet dat wordt verstrekt.

. Besluiten over een ingediende kredietaanvraag neemt alleen de bank die een geregistreerde BKR deelnemer is. De acceptatie van aangevraagde leningen door een bank kan pas gebeuren na beoordeling van over jou in te winnen inlichtingen en toetsing van gegevens bij het BKR. Je zult naast positieve BKR gegevens ook moeten aantonen dat al je maandlasten uit een geregeld salaris voldaan kunnen worden om voor leningen in aanmerking te komen.

 

Over de Auteur

frans vermalen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo