Borgstelling MKB Kredieten - Artikelpost

Borgstelling MKB Kredieten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 756 | Aantal woorden: 1086 | Datum: | 0 commentaar

Wat is de borgstelling MKB Kredieten
De Borgstelling  MKB Kredieten is een regeling met het doel om het midden-en kleinbedrijf (MKB) tot hulp te wezen. De BMKB regeling, vroeger de BBMKB regeling, is bedoeld voor het midden-en kleinbedrijf, bedrijven met 250 werknemers of minder dus. Het primaire idee van deze regeling is dat  als het MKB herstelt dat de economie in zijn geheel dan een grote stap richting herstel gezet heeft. De belangrijkste spil in het herstel is volgens de overheid wellicht het MKB. Men doet er alles aan zodat het midden-en kleinbedrijf niet het zorgenkindje wordt, het borgstellingskrediet moet dit voorkomen.

Een belangrijke oorzaak van de huidige economische crisis is het minder streng naleven van de opgestelde reglementen en het ontwijken daarvan door banken die zichzelf beschouwden als ‘too big to fail’. Er zijn met de Basel regels nu strengere regels ingezet in Nederland en de Europese Unie, over onder andere de verplichte kapitaalbuffers. Door deze regels en de vele niet betaalde leningen zijn vele banken heden ten dage niet happig op het verstrekken van leningen.

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen en de voormalige regering als geheel had als doel, om door middel van meerdere iniatieven, ervoor te zorgen dat de kredietverlening ver boven een nulpunt zou blijven. Minister Maxime Verhagen heeft gelobbyd bij de Europese Unie om een bepaald geldbedrag beschikbaar te stellen en met succes. Deze lobby van de voormalig minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie betekent dat  de geldkraan voor borgstellingskrediet niet dichtgedraaid zal worden in de komende jaren.

Vereisten Borgstelling MKB Kredieten 
U hoeft niet te vrezen als u onvoldoende gangbare zekerheden kan bieden aan een bank, zoals een onderpand in de vorm van onroerend goed bijvoorbeeld.  Het is namelijk ook goed mogelijk dat u toch gebruik kunt maken van de regeling Borgstelling MKB Kredieten, als u dit niet kunt bieden. Uw bedrijf dient verder ook een gunstig toekomstperspectief te hebben om het borgstellingskrediet te ontvangen. Dit wordt aan de hand van verschillende maatstaven gemeten die gangbaar zijn in het bedrijfsleven. Ook uw bedrijfsplan is essentieel en dan vooral uw algehele bedrijfsplan. Uw financiële plan wordt ook intensief onder de loep genomen, het is raadzaam om deze vooraf te laten belichten door een financieel expert. Verder mag de lening van het borgstellingskrediet die u ontvangt, niet bestemd zijn voor een project of een belegging, dit is in verband met het verhoogde risiconiveau dat hier aan verbonden is. Op de site www.borgstellingskrediet.com is de nodige informatie hierover te vinden.

De aanvraag van de Borgstelling MKB Kredieten
De aanvraag van het borgstellingskrediet moet zonder al te veel problemen plaats kunnen vinden. Het is de wil van de overheid dat er weinig bureacratische rompslomp en onnodige regeldruk is omtrent kredietverlening. Ook voor het borgstellingskrediet geldt dit uiteraard.  De ondertekenaars van het regeerakkoord, en met haar de andere leden van de Tweede Kamer, zullen dit hoogstwaarschijnlijk zo willen houden. Immers zonder ondernemerschap geen levende economie. De aanvraag gaat via de kredietverlenende bank. Deze banken beslissen uiteindelijk of uw kredietaanvraag daadwerkelijk mogelijk is. Als u groen licht krijgt dan starten de onderhandelingen. Tenslotte zal de bank met het AgentschapNL om de tafel gaan zitten om te kijken of financieren met staatsgarantie ook voor u mogelijk is.

 

De onderstaande banken maken gebruik van de BMKB (volledige lijst AgentschapNL: (www.agentschapnl.nl):

ABN AMRO
Deutsche Bank Nederland
Friesland Bank
ING-bank
Rabobank
Triodos
Van Lanschot Bankiers

 

 

Over de Auteur

Thuis op het gebied van borgstellingskrediet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo