FB pix Borgstelling MKB - Artikelpost

Borgstelling MKB

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2674 | Aantal woorden: 946 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Borgstelling MKB
Als MKB’er  is het mogelijk om een borgstelling te krijgen voor een deel van een krediet. Dit maakt het mogelijk dat u meer kan losweken bij een bank dan normaal gesproken mogelijk zou zijn zonder onderpand. De bank en, sinds oktober 2012, ook andere financiers (kijk voor de voorwaarden op (www.antwoordvoorbedrijven.nl) kunnen bij de overheid een beroep doen op de Borgstelling MKB Kredieten Een maximumbedrag van 1 miljoen kan door de overheid gedekt worden, dit is de zogeheten borgstelling of garantstelling.

 Wijziging 2012 Borgstelling MKB
Om precies te zijn is de regeling op 20 oktober 2012 gewijzigd, er zijn nu ook niet-banken gerechtigd om krediet te verlenen. De overheid zorgt ervoor dat dit krediet dan gedekt wordt door hen. Oud-ondernemers en vermogende beleggers zijn vaak geïnteresseerd in deze investeringen en het wordt alleen maar versterkt door deze nieuwe wetswijziging van de overheid, waardoor zij nog minder risico lopen over hun uitgeleende geld. De openstelling van de borgstellingregeling voor hen betekent dus dat er meer kredieten uitgestrekt moeten worden.

Het is de bedoeling dat u als ondernemer niet te veel bureaucratische problemen op uw pad vindt. De overheid heeft zichzelf tot taak gesteld om dit zo simpel als mogelijk te houden en ook in het regeerakkoord is beloofd om dit zo te houden. Immers zonder ondernemerschap geen levende economie. De aanvraag gaat via de kredietverlenende bank. Deze banken beslissen uiteindelijk of uw kredietaanvraag daadwerkelijk mogelijk is. Als u groen licht krijgt dan starten de onderhandelingen. Tenslotte zal de bank met het AgentschapNL om de tafel gaan zitten.

Onder andere de onderstaande banken maken gebruik van de BMKB (zie voor een uitgebreidere lijst en meer informatie deze site over borgstellingskrediet

 

ABN AMRO
Deutsche Bank Nederland
Friesland Bank
ING-bank
Rabobank
Triodos
Van Lanschot Bankiers

 

Wat is de BMKB regeling precies?
De letters BMKB staan voor Borgstelling Midden- en kleinbedrijf Kredieten. Vele staatsgaranties biedt de Nederlandse overheid en dit BMKB is er een van. De naam is duidelijk, de BMKB regeling is bestemd voor het midden-en kleinbedrijf. Volgens de officiële definitie zijn dit bedrijven met 250 werknemers of minder ( dit is belangrijk als voorwaarde om te kunnen lenen met staatsgarantie). Na jaren in een laagconjunctuur (een slecht draaiende economie) is het MKB nu een van de hoofdpijlers  in het terugkrabbelen van de economie, na jaren van een recessie die ontstaan is rond 2008 in de VS en overgewaaid is naar praktisch de gehele wereld.

Een van de hoofdoorzaken van de crisis is de versoepeling en ontwijking van diezelfde regels door de financiële sector. Daar is een verandering ingekomen door de striktere regelgeving onder andere omtrent kapitaalreserves etc., banken zijn hierdoor ook genoodzaakt om voorzichtiger om te gaan met hun kapitaal. Onder aanvoering van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, heeft de overheid getracht het verkeer van kredietverlening te behouden. Het ondernemerschap is onmisbaar voor een sterke economie, ook de Europese Unie is hiervan op de hoogte. Een geldsom is daardoor vanuit de Europese Unie binnengestroomd en de regeling borgstelling MKB zal behouden worden.

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Borgstellingskrediet MKB is het onderwerp waar de schrijver vaak over schrijft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo