Borgstellingskrediet en staatsgaranties - Artikelpost

Borgstellingskrediet en staatsgaranties

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 901 | Aantal woorden: 830 | Datum: | 0 commentaar

Het Borgstellingskrediet is een van de staatsgaranties die de overheid aanbiedt, het is een helpende hand naar ondernemend Nederland. Het borgstellingskrediet is een welkome toereiking in deze tijden van crisis, waarin het verkrijgen van een lening moeilijker is geworden. Er zijn verschillende soorten staatsgaranties beschikbaar die allen het doel hebben om ervoor te zorgen dat de motor van de economie, het MKB, niet stilvalt.

Borgstellingskrediet
Het borgstellingskrediet is de meest populaire lening van de staatsgaranties, het is specifiek bedoeld voor groeiende, startende en innovatieve bedrijven. Over het gehele jaar 2011 was de Borgstelling voor MKB-kredieten populairder dan ooit tevoren er werd voor maar liefst een totaalbedrag van 909 miljoen euro geleend. De voortstuwer van de economie, het midden-en kleinbedrijf, profiteerde dus van deze regeling, die ook bedoeld is als stimulans. Ook u, als ondernemer, zou in aanmerking kunnen komen. De regeling is bedoeld als simpel toegankelijk middel voor in principe iedere onderneming in het MKB, waardoor de vereisten, ten opzichte van andere kredieten, niet al te complex zijn. Ondernemingen kunnen het borgstellingskrediet aanvragen als zij een lening willen afsluiten, maar te weinig zekerheid kunnen bieden aan de bank, bijvoorbeeld in de vorm van een onderpand.

 

Hoe komt u in aanmerking voor het borgstellingskrediet?
Er zijn meerdere, niet al te ingewikkelde, vereisten voor een onderneming die in aanmerking wilt komen. Er wordt ten eerste vereist dat uw bedrijf voldoende perspectief heeft (dit wordt aan de hand van bepaalde kengetallen beoordeeld). Zo wordt er onder andere gekeken naar uw omzet en winst(verwachting) en andere in het bedrijfsleven gangbare kengetallen. Een volgende vereiste is dat uw kredietaanvraag zakelijk van aard is, dat wil dus zeggen dat het borgstellingskrediet niet ingezet kan worden voor eigen gebruik, het dient ingezet te worden in een bedrijf. In dit geval verschilt het borgstellingskrediet dus niet van een reguliere bedrijfslening.  De regeling omtrent de staatsgaranties mag niet misbruikt worden, wat inhoudt dat onder andere het doen van beleggingen uit den boze is. Deze staatsgarantie kan ook alleen worden gezien als ‘fresh money’, dat houdt in dat het niet ter vervanging van een eerder verstrekte lening mag dienen.

De overheid zal garant staan voor een deel van de lening en het is geldig voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers en met een omzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro.

Zowel starters (starters worden gedefinieerd als ondernemers die minder dan drie jaar actief zijn) als gevestigde ondernemerskunnen profiteren van het groei – Borgstellingskrediet’. Zo krijgt u hulp om de markt te betreden of om een vernieuwend project te realiseren dat misschien als essentieel kan worden gezien voor de toekomst van uw onderneming. Zowel als starters, als gevestigde ondernemer moet het gaan om de eindfase in de ontwikkeling van uw concept. Daarnaast kan het krediet worden gebruikt voor het verrichten van een haalbaarheidsonderzoek.

Extra mogelijkheden
Er bestaan extra mogelijkheden om extra steun te ontvangen voor de Borgstelling MKB Kredieten. Om de lijst te zien met speciale regelingen kunt u de site van (www.agentschap.nl), ook de volgende site herbergt veel informatie over het borgstellingskrediet

 

Over de Auteur

De auteur is geen specialist op het gebied van borgstellingskrediet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo