Borgstellingskrediet overheid - Artikel Post - Artikel Marketing

Borgstellingskrediet overheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 560 | Aantal woorden: 1084 | Datum: | 0 commentaar

Borgstellingskrediet overheid

De overheid heeft meerdere garantieregelingen om de BMKB te regelen, de BMKB regeling is de grootste en meeste uitgebreide van allemaal. Het is bestemd voor het midden-en kleinbedrijf en bedoeld om de economie uit het dal te trekken. De teller van het borgstellingskrediet overheid staat inmiddels al op 2,5 miljard euro aan leningen. Duizenden bedrijven hebben zich al aangemeld voor de regeling en op dit moment staan er garanties uit met een gezamenlijke omvang van 2,5 miljard. De garantie geldt voor de helft van een lening, die maximaal 2 miljoen euro is. (Kijk hier  voor alle voorwaarden)

Borgstellingskrediet overheid

BMKB-regeling
De regeling BMKB (en ook de BBMKB-regeling die daarvoor in werking was) bestaat al tijden (zie www.rijksoverheid.nl voor de precieze datum), en dit borgstellingskrediet overheid is een wijziging ondergaan en in eind 2008 verruimd. Het jaar 2008 was het begin van de crisis en het borgstellingskrediet overheid kwam als maatregel om de kredietcrisis te minderen in haar impact. Als demissionair minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft Maxime Verhagen er nog door kunnen krijgen dat de regeling zoals verwacht, eerst als pilot tot eind 2013, recentelijk ook voor niet-banken opengesteld. De groep niet-banken zijn vaak vermogende beleggers en oud-ondernemers. Deze groep is vaak gelouterd en gewiekst. Zij kunnen vele verhalen en situaties uit het bedrijfsleven naar voren brengen. Op deze manier belichten zij de valkuilen die een starter kent.

 

GO-regeling
Na de hierboven genoemde subsidieregeling (
borgstellingskrediet overheid) komt de op een na grootste subsidieregeling, dit is de GO-regeling of Garantie Ondernemingsfinanciering. Daarmee stelt de overheid zich garant voor grotere kredieten van maximaal €50 mln aan grotere ondernemingen. Deze regeling, die ook door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) wordt uitgevoerd, is in maart 2009 door Balkenende IV ingevoerd als tijdelijke crisismaatregel.


Echter bestaat de regeling vandaag de dag nog steeds, Minister Verhagen heeft zelfs besloten om deze regeling tot het einde van 2013 te verlengen. Het ministerie heeft tot nu toe via deze regeling ruim €1 miljard aan garanties afgegeven op leningen.

 

Borgstellingskrediet verstrekkers

Naast de vermogende beleggers en veelal oud-ondernemers zijn het voornamelijk financiële instellingen die deze krediet leveren. Het zijn echter niet alle banken die aangesloten zijn bij de regeling. Naast de grote drie banken, ABN Amro, ING en de Rabobank, is er de SNS Bank, de Friesland Bank, de Fortis Bank, de Bank Bercoop, de Triodos Bank en de Van Lanschot Bankiers.

Target borgstellingskrediet overheid
De target van de BMKB het midden- en kleinbedrijf. Om als midden- of kleinbedrijf aangemerkt te worden moet het zo zijn dat maximaal 250 werknemers in uw bedrijf werken.  

Bovendien is het zo dat uw bedrijf een gunstig toekomstperspectief moet hebben. Cijfers liegen niet, dus worden er cijfers naar voren gebracht om dit toekomstperspectief mee te analyseren. Dit zijn onder andere de rentabiliteit en de nog te verwachten cash flows. Het moet van een bepaalde grenswaardes behalen zodat toekomstige interest en afbetalingsverplichtingen geen probleem vormen.

 De volgende sectoren vallen ook nog in de target group:
- Gezondheidszorg
- Ondernemers voor wie toetreding beperkt wordt door de overheid, zoals notarissen en gerechtsdeurwaarders, dierenartsen, en advocaten.
- Ondernemingen die werkzaam zijn in de agrarische sector, land- en tuinbouw, vee- of visteelt, visserij of ontwikkeling onroerend goed
- Bank-, verzekerings- of beleggingsbedrijven
- De kredietontvanger moet een for-profit organisatie zijn.

 

 

Over de Auteur

Wilt kenbaar maken aan het publiek dat borgstellingskrediet beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo