Borgstellingskrediet starters - Artikel Post - Artikel Marketing

Borgstellingskrediet starters

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 566 | Aantal woorden: 982 | Datum: | 0 commentaar
Als u op zoek bent naar boordevol informatie over het borgstellingskrediet starters en andere specifieke regelingen van de Nederlandse overheid dan verwijs ik u ook verder naar deze site die gewijd is aan het borgstellingskrediet. Dit artikel gaat over met name over het borgstellingskrediet starters.

 

Ook het nieuwe Kabinet Rutte heeft in de gaten dat alle ondernemers in Nederland een steentje, of noem het maar een flinke steen, bijdragen aan de economie. Als Nederland de race met andere landen niet wilt verliezen dan is stimulatie van innovatie een nodige bezigheid. Het is dan ook een verstandig besluit om het borgstellingskrediet te verlengen met bovendien een verbeterde toegang er toe. Dit geldt ook voor het overige krediet en kapitaal voor ondernemers te verbeteren. Een andere belofte is terugdringing van de bureaucratische onnodig werk. Men vindt dit in het algemeen een vervelende bijkomstigheid bij een kredietaanvraag. Dit artikel begint echter met het borgstellngskrediet voor innovatie, dit is een borgstellingskrediet voor niet-starters.

 

Ander specifiek Borgstellingskrediet

Niet alleen het borgstellingskrediet starters bestaat, er is ook een optie voor niet-starters en dan met name de bedrijven die al langer dan een periode van 4 jaar actief zijn op de markt. Deze zogeheten gevestigde ondernemingen kunnen een borgstelling of garantstelling tot 45% tegemoet zien tot max. 3 miljoen euro.

 

 Innovatieve bedrijven

Ook innovatieve bedrijven komen in aanmerking voor een speciale regeling van de overheid. Om aan te tonen dat een bedrijf ook werkelijk een leider is op het gebied van Research & Development (R&D of Onderzoek en Ontwikkeling) moet men een verklaring hebben, op basis van de zogeheten WBSO-wet kan deze speciale verklaring opgehaald worden. WBSO (Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk ) kent een borgstelling van 60% voor kredieten van max. 2.250.000 euro.

 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor het borgstellingskrediet starters?

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe u in aanmerking komt voor het borgstellingskrediet starters. Dat is heel simpel, zoals de naam zegt is het de eerste voorwaarde is dat u een startende ondernemer bent, oftewel minder dan 5 jaar actief volgens de uitleg van de overheid. Ook bent u starter als u minstens zes jaar voor het afsluiten van de kredietovereenkomst niet aan de leiding stond van een ander bedrijf. Een eenmanszaak, een vennootschap onder firma en ook een dga (directeur grootaandeelhouder) voldoen aan de voorwaarden om met deze borgstelling plannen hun wensen uit te doen komen Het borgstellingskrediet starters is hier tot over 80% van het bedrag geldig, voor kredieten van max. 250.000 euro.

 

Het borgstellingskrediet is er sinds jaar en dag om het MKB te steunen waar nodig. Bedrijven in MKB zonder voldoende zekerheden kunnen toch een lening krijgen bij een bank dankzij de overheid, mits er voldaan wordt aan eisen omtrent de cijfers. De crisis sloeg hard toe pakweg 4 jaar geleden en had logischerwijs ook invloed op de regelingen, alsmede het borgstellingskrediet. Het handelen van de minister van Economische Zaken zou rigoureus genoemd kunnen worden het budget is tot een bedrag van 1 miljard euro gestegen.

 

Voor andere vereisten borgstellingskrediet starters (rentabiliteit, sector etc.) bent u aangewezen op andere hulpbronnen zie dit artikel bijvoorbeeld.

 

 

Over de Auteur

Kent de ins en outs over het borgstellingskrediet

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo