Borgstellingskrediet - Artikelpost

Borgstellingskrediet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 754 | Aantal woorden: 772 | Datum: | 0 commentaar
Het Borgstellingskrediet is een lening die de overheid aanbiedt voor bedrijven in het MKB. Dit is om het midden-en kleinbedrijf te stimuleren. Het is een mogelijkheid voor praktisch elke ondernemer om hier gebruik van te maken. Dus grijp uw kansen.

Historie Borgstellingskrediet
Het borgstellingskrediet bestaat al jarenlang en is een van de staatsgaranties. Niet alleen de Nederlandse overheid heeft door gehad dat er minder leningen worden verstrekt, ook de Europese Unie. Vandaar dat er een bepaald geldbedrag is vrijgemaakt voor iniatieven zoals het borgstellingskrediet er een is.

Vereisten borgstellingskrediet
Het borgstellingskrediet is aanvraagbaar tot een bepaalde hoogte. De banken die het borgstellingskrediet aanbieden veranderen en ook het kredietplafond. Raadpleeg daarom de site van het Agentschap Nederland (http://www.agentschapnl.nl/)

De hoogte van het borgstellingskrediet varieert en de variatie ligt in de hoogte van uw kredietbehoefte. De bank zal de onderbouwing van dit bedrag beoordelen. Verder mag het borgstellingskrediet niet groter zijn dan het tekort aan zekerheden en moet de bank in staat zijn om een bepaald percentage van de kredietaanvraag in een andere kredietvorm te financieren. De bank mag maximaal voor vijftig procent met het borgstellingskrediet financieren. Het bedrag van het borgstellingskrediet moet tot een miljoen euro gaan.

De borgstellingsregeling mag niet gebruikt worden voor het doen van beleggingen. Bovendien moet de kredietbehoefte een zakelijk karakter hebben. De aanvraag voor een borgstellingskrediet valt samen met uw kredietaanvraag bij de bank. De bankinstelling beslist onder welke voorwaarden en of er een borgstellingskrediet verstrekt wordt. Voor meerdere voorwaarden zie deze site over het borgstellingskrediet

Borgstellingskrediet niet-bancaire instellingen
Ook niet-bancaire instellingen zijn vanaf dit jaar toegestaan om borgstellingskrediet aan te bieden. Dit geldt minstens tot het einde van volgend jaar 2013. Als de maatregel schijnt te helpen en er een budget voor is, dan wordt de regeling verlengd. Dit komt doordat de expertgroep Bedrijfsfinanciering een heldere conclusie heeft getrokken: bedrijfsfinanciering voor starters en andere kleine bedrijven, snelle groeiers en innovatieve bedrijven wordt lastiger en lange financiering komt onder druk. Dit komt omdat banken zich aan strengere regels dienen te houden op het gebied van kapitaalbuffers etcetera. De Basel akkoorden (Europese afspraken financiële sector) leiden ertoe dat banken minder kans hebben op insolventie, de keerzijde van de medaille is echter dat het MKB de dupe hiervan dreigt te worden.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn extra afhankelijk van de bancaire sector, het ondernemerschap zou in kunnen storten door de verminderde kredietverstrekking. Dit zou in deze huidige nasleep van de crisis goed mogelijk zijn en misschien wel structureel door de nieuwe strengere regels in de financiële sector. Om die reden is het goed dat het MKB zich oriënteert op andere financieringsbronnen dan de bank. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ondersteunt dat door de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) ook open te stellen voor onder andere financiële ‘hulpverleners’, onder  andere vermogende beleggers en oud-ondernemers. Deze financiers worden door een adviescommissie goedgekeurd op basis van bepaalde eisen. Dit zijn onder meer eisen op het gebied van organisatie, het financieringsproces, deskundigheid en stabiliteit van de potentiële kredietverlener.

 

Over de Auteur

De auteur is geen vreemde op het gebied van borgstellingskrediet

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo