FB pix BPM berekenen import auto uit Duitsland - Artikelpost

BPM berekenen import auto uit Duitsland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2105 | Aantal woorden: 645 | Datum: | 0 commentaar

Het importeren van een auto uit Duitsland is populair. Doordat auto's in Duitsland anders afschrijven dan in Nederland en er bij import mag worden afgeschreven op de te betalen BPM zijn er grote besparingen te realiseren. Het voornaamste voordeel ligt in het hogere segment onder jong gebruikte auto's.

Veel mensen berekenen zelf de rest-BPM voor de BPM aangifte en baseren zich hierbij op de nieuwprijs van de auto minus een afschrijving conform de BPM afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane (ook wel BPM tabel genoemd). Dit is echter niet altijd de meest voordelige manier voor het berekenen van de BPM bij import van een auto uit Duitsland.

Bereken de BPM zo voordelig mogelijk

Doordat de BPM bij import van een auto uit Duitsland op verschillende manieren berekend kan worden kan er vaak bespaart worden door al deze manieren te toetsen alvorens er voor een bepaalde BPM-aangifte wordt gekozen.

Toepassen meest voordelige BPM wetgeving bij berekenen bruto-BPM

In 2013 geldt er een BPM wetgeving waarbij de BPM volledig op CO2-uitstoot is gebaseerd. In voorgaande jaren was dit echter niet het geval. Sinds 2008 is de CO-heffing stapsgewijs ingevoerd en sindsdien heeft er ieder jaar een andere BPM wetgeving gegolden. Bij het invoeren van een auto uit Duitsland mag men van het jaar van de eerste toelating van de importauto tot het jaar van invoeren alle BPM regimes die er gegolden hebben toepassen bij import. Het is dus zaak daarbij de voordeligste uit te kiezen. Dit is voor iedere auto anders en hangt samen met de nieuwprijs inclusief opties van een auto en de CO2-uitstoot van de desbetreffende importauto. 

Alleen hierdoor al kan men duizenden euro's op de te betalen BPM bij import besparen.

BPM aangifte doen op basis van koerslijst taxatie 

Wanneer op voornoemde wijze de voordeligste bruto-BPM is berekend zijn er verschillende manieren waarop men de rest-BPM mag berekenen bij import. De meeste particulieren baseren zich hier uitsluitende op de BPM afschrijvings-tabel van de Belastingdienst Douane om de afschrijving te berekenen. Dit is echter niet de enige toegestane maniere. Als men namelijk middels een koerslijst taxatie kan aantonen dat een te importeren auto harder is afgeschreven dan wat de BPM afschrijvings-tabel zou doen geloven, kan men op die basis de afschrijving calculeren. 

Het verdient daarom de aanbeveling eveneens te allen tijde een koerslijst waardebepasling te toetsen om niet te veel BPM te betalen bij het invoeren van een auto uit Duitsland.

Auto import service

Voor wat oudere auto's is aangifte op basis van de BPM afschrijvingstabel vaak het voordeligst. Voor relatief jonge auto's is dit echter vaak juist voordeliger op basis van een BPM aangifte middels een tegenbewijs koerslijst taxatie. 

Indicatieve BPM berekening

In dat geval verdient het de aanbeveling een gespecialiseerd auto import bedrijf te raadplegen om u bij te staan met de BPM aangifte. In veel gevallen is een eerste indicatieve BPM berekening bij dergelijke bedrijven gratis en weet u dus vooraf waar u aan toe bent.


Over de Auteur

Das Import is specialist op het gebied van auto import uit Duitsland. Met haar auto import service faciliteert zij het volledige invoer proces van A tot Z. Dit beperkt zich dus niet tot het op de voordeligste wijze calculeren van de BPM maar ziet ook toe op bemiddeling bij aanschaf van een importauto in Duitsland, het transport van de auto, het invoeren van de auto bij de RDW / Douane en de auto rijklaar op Nederlands kenteken afleveren. Naast deze auto import service biedt Das Import ook nog allerlei andere diensten aan zoals een auto verkoop service en inbouw van allerlei accessoires zoals bijvoorbeeld alarmsystemen en multimedia.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo