FB pix CFD : de mogelijkheden van dit hefboomproduct - Artikelpost

CFD : de mogelijkheden van dit hefboomproduct

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4934 | Aantal woorden: 499 | Datum: | 0 commentaar

 

 

CFD staat voor Contract For Difference en is een hefboomproduct waarmee op simpele wijze kan worden ingespeeld op koersstijgingen en koersdalingen. Het product krijgt steeds vaker door de voordelen ten opzichte van vergelijkbare hefboomproducten. Maar wat zijn die voordelen precies en wat zijn de mogelijkheden van de CFD ?

Door de hefboom belegt u met een CFD met een marge. U hoeft dus niet de hele onderliggende waarde te financieren, maar slechts een deel. Met vrij weinig gelden kunt u al een heleboel doen. De simpelheid en de transparantie zijn de eerste dingen die opvallen wanneer er met een CFD gehandeld wordt. Long gaan en short gaan is heel erg simpel en werkt zonder moeilijkheden en de prijsvorming is heel doorzichtig. Wanneer u bijvoorbeeld de AEX handelt, dan weet u precies wat u afrekent. De prijs van die index (of eigenlijk van elk instrument) is de prijs van de CFD.

Met een CFD maakt u gebruik van een Gegarandeerde Stop. Stop-losses kent u natuurlijk al, maar de gegarandeerde stop gaat nog een stukje verder. Bij deze stop beweegt de prijs nooit door, zoals dat bij gewone stops wel het geval kan zijn. De stop is dus ook daadwerkelijk gegarandeerd, zoals de naam al verklapt. Dit biedt grote voordelen voor de belegger, die geen last heeft van slippage wanneer deze de gegarandeerde stop gebruikt.

Met CFD’s handelt u 24 uur per dag op indices, forex, grondstoffen en veel meer. Op die manier kunt u bijvoorbeeld de AEX handelen, ook wanneer deze gesloten is. Voorbeurs en nabeurs handelen is du seen mogelijkheid en op deze manier kunt u op elk moment van de dag inspelen op de ontwikkelingen in de financiele wereld.

De CFD biedt vele voordelen en is zeer transparent en simpel om mee te handelen. Zorg dat u volledig op de hoogte bent van de risico’s, door de hefboom kunnen winsten en verliezen behoorlijk hard oplopen. Maak gebruik van risicomanagement en zoek een gereguleerde en betrouwbare broker.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo