FB pix CFD trading : de mogelijkheden en voordelen - Artikelpost

CFD trading : de mogelijkheden en voordelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1046 | Aantal woorden: 496 | Datum: | 0 commentaar

De CFD is in opkomst in ons land. Waren het voorheen de klassieke hefboomproducten die  men omarmde, tegenwoordig is de CFD behoorlijk in opkomst. Hoe komt dat? Wat maakt dit product zo interessant ten opzichte van andere hefboomproducten?

Voordat we de voordelen van een CFD bespreken, moeten we eerst uiteenzetten wat een CFD eigenlijk is. Met dit product kunnen beleggers op simpele wijze inspelen op marktbewegingen, ofwel koersdalingen en koersstijgingen. Een CFD is een hefboomproduct, oftewel u kunt met een kleine inleg een grote onderliggende waarde handelen, dit kan een forexpaar zijn, maar ook een index, een aandeel of een grondstof.

Tot zover verschilt de CFD weinig van een ander hefboomproduct. Het verschil zit hem in de kleine dingen. Die dingen zijn echter wel belangrijk. Zo is het gaan van long en short een stuk simpeler bij CFD’s. Andere hefboomproducten hebben daar nog wel eens moeilijke constructies. De prijsvorming is een ander voordeel, die is namelijk veel simpeler bij CFD’s. De prijs van bijvoorbeeld goud is ook de prijs van de CFD op dat instrument.

Een van de grote voordelen van de CFD is de gegarandeerde stop. Met deze stop wordt u gegandeerd uitgestopt, de markt zal zich dus nooit tegen u doorbewegen. Gegarandeerd is bij deze stop dan ook werklijk gegarandeerd. U heeft geen last van slippage, zoals u dat bij een normale stop wel kan hebben.De mogelijkheden qua risicomanagement zijn sowieso gigantisch bij CFD’s. Gegarandeerde Stops, gewone stops, trailing stops, limieten en veel meer: het zijn risicovolle producten maar u kunt zich prima tegen die risico’s wapenen met een goed risicomanagement.

Let wel: CFD’s zijn zeer interessant hefboomproducten, maar de ene CFD – aanbieder is niet hetzelfde als de andere. Zoek een broker die goed gereguleerd is, die een snel handelsplatform heeft en waar u bij een Nederlands sprekende klantenservice terecht kunt.  

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.Over de Auteur

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFDs is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo