CFD trading: ontdek meer over de vele mogelijkheden - Artikelpost

CFD trading: ontdek meer over de vele mogelijkheden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 790 | Aantal woorden: 655 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Voor ervaren traders die veel trades doen zijn Contracts for Difference zeer interessant, zeker ten opzichte van andere derivaten. CFD’s (Contracts for Difference) worden steeds populairder in Nederland en steeds meer beleggers ontdekken de voordelen van dit financiële product.

Met CFD’s handelt u indices, forex, grondstoffen, aandelen en meer zonder dat u daadwerkelijk eigenaar wordt van die onderliggende waarde. U handelt met een hefboom, dus u legt slechts een klein deel van de totale onderliggende waarde in. De winsten en verliezen worden wel over de gehele grootte berekend, waardoor het hard kan gaan. Er zitten dus zeker risico’s aan het traden van CFD’s.

Belangrijk is een verstandig risicomanagement. CFD’s zijn risicovol, maar die risico’s kunnen worden beheerst door stops en limieten in te leggen. Bij CFD’s maakt u ook nog eens gebruik van de gegarandeerde stop waarmee uw positie absoluut op een door u opgegeven punt wordt uitgestopt mocht de markt zich tegen u keren. Bij veel andere derivaten wordt de stop voor u ingelegd en is deze ook niet eens gegarandeerd, oftewel: het niveau kan gewoon nog doorbewegen waardoor u op een ander punt wordt uitgestopt dan ingesteld. Dit kan u geld kosten en dat is helemaal niet nodig.

De financiële markten zijn tegenwoordig al complex genoeg, dus u wilt niet ook nog eens met een financieel product werken dat niet te begrijpen is. CFD’s zijn erg simpel en erg transparant. Geen moeilijke sommen of berekeningen: de prijs van een bepaalde index is ook de prijs van de CFD. Daarnaast gaat long en short gaan heel simpel en dat kan van veel andere derivaten niet gezegd worden.

Doordat het met CFD’s snel kan gaan is het product vooral geschikt voor actieve en ervaren traders. Risicomanagement is dus erg belangrijk, u goed informeren is dat ook. Veel CFD – brokers bieden op hun platform ook mogelijkheden voor nieuwsvergaring, waardoor u op elk moment van de dag geïnformeerd kunt blijven. CFD’s handelen doet u bij veel aanbieders ook per smartphone. Op deze manier kunt u onderweg uw posities in de gaten houden en eventueel trades plaatsen. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de stand van zaken op de markten.

Een goed en betrouwbaar handelsplatform is sowieso belangrijk. Wanneer u een order wilt inleggen, dan wilt u ook dat die transactie gewoon snel wordt uitgevoerd. Zeker in deze volatiele tijden heeft u er niks aan wanneer het seconden duurt voordat de trade wordt uitgevoerd. In die seconden kan de prijs doorbewegen naar een slechtere prijs dan u in gedachte had. Wanneer u uw CFD – broker kiest, zorg er dan voor dat een dergelijke gang van zaken niet kan gebeuren. Een snel CFD – platform is erg belangrijk, zeker in deze volatiele tijden.

 

 

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo