CFD’s vs. andere hefboomproducten - Artikelpost

CFD’s vs. andere hefboomproducten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 923 | Aantal woorden: 539 | Datum: | 0 commentaar

 

 

CFD’s (Contracts for Difference) worden steeds bekender in Nederland. Zeker in vergelijking met andere hefboomproducten zoals Sprinters, Turbo’s, Opties en Speeders komt de CFD er goed uit. Traders die met hefboomproducten handelen zullen CFD’s zien als een doorgevolueerde mogelijkheid om in te spelen op koersdalingen en –stijgingen.

Een Contract for Difference is een hefboomproduct waarbij makkelijk ingespeeld kan worden op fluctuaties op de markt. U handelt bij dit product met een marge, waardoor u met relatief weinig inleg al een grote onderliggende waarde kunt handelen. Door de hefboom kan het hard gaan met de winsten en verliezen, een goed en verstandig risicomanagement is dus onmisbaar. Met een CFD kunnen er duizenden onderliggende waarden worden gehandeld, zoals forex, indices, aandelen, grondstoffen en meer.

Tot zover ziet u nog niet verschil in vergelijk met andere hefboomproducten. Maar die verschillen zijn er wel degelijk. Zo maakt u bij een CFD gebruik van een gegarandeerde stop die u zélf kunt inleggen. Bij andere hefboomproducten zoals Sprinters, Turbo’s, Opties en Speeders is de stop nooit gegarandeerd en kan de stop-loss altijd een stukje doorbewegen. Slippage noemen we dat en dat kan u geld kosten. Daarnaast legt u bij een CFD de gegarandeerde stop zélf in, bij andere hefboomproducten wordt dat voor u bepaald. 

Het komt vaak genoeg voor dat grote economische (wereld)gebeurtenissen voor- of nabeurs plaatsvinden. Met Sprinters, Turbo’s, Opties en Speeders kunt u dan niet handelen, met CFD’s kunt u dat wél. Indices zijn met CFD’s 24 uur per dag te handelen, ook als de beurzen gesloten zijn. Daarnaast kunt u met een CFD op een bepaalde onderliggende waarde zelf de hefboom bepalen, iets wat bij andere hefboomproducten niet kan. U betaalt bij CFD’s alleen de spread en geen transactiekosten, bij Sprinters, Turbo’s, Opties en Speeders vaak wel. CFD’s zijn risicovol, maar zekere de ervaren hefboomtrader kan prima met dit product omgaan. Daarnaast kennen CFD’s goede mogelijkheden tot risicomanagement, mede door de gegarandeerde stop. Een absolute revolutie in tradersland.

 

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

 Over de Auteur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart
Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart

€ 125,00
Toon product

The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.
The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.

€ 49,90
Toon product

Zoom Laptop messenger bag 17
Zoom Laptop messenger bag 17"

€ 35,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo