CFD’s en risicomanagement - Artikelpost

CFD’s en risicomanagement

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 946 | Aantal woorden: 648 | Datum: | 0 commentaar

CFD’s zijn financiële producten die risicovol zijn. Doordat CFD’s werken met een hefboom kunnen verliezen en winsten hard oplopen. Deze risico’s zijn altijd belangrijk om in het achterhoofd te houden wanneer u met dit product handelt.

CFD’s hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere hefboomproducten, waarvan de gegarandeerde stop er een is. Met deze stop legt een punt in en wanneer de markt zich tegen u keert dan zorgt deze gegarandeerde stop er voor dat u absoluut en helemaal uitgestopt wordt. Bij deze gegarandeerde stop beweegt de markt niet extra door, zoals dat bij andere stops wel het geval is. Het gegeven dat uw stop doorbeweegt, terwijl u de stop eerder had neergelegd, wordt ook wel slippage genoemd. Bij een dergelijke gegarandeerde stop wordt de spread een klein beetje groter, maar dan heeft u tenminste de zekerheid van de gegarandeerde stop. U weet van tevoren hoe groot het risico van de trade is.

Niet – gegarandeerde stops

Bij niet – gegarandeerde stop kan de prijs van de CFD wel doorbewegen en kan deze sluiten op een niveau wat u niet in gedachten had. Hierdoor kunt u geld verliezen. Deze slippage zal vooral optreden in volatiele marktomstandigheden. Voor veel traders werkt dit prima, andere traders hebben behoefte aan de zekerheid van de gegarandeerde stop. Bij een gewone stop hoeft de belegger geen extra spread te betalen.

Trailing stops

Trailings stops maken deel uit van de niet – gegarandeerde stop en bewegen met de prijs mee wanneer deze in uw voordeel beweegt. Wanneer de markt zich vervolgens tegen u keert wordt u uitgestopt en zal u uw winst pakken. Met de trailing stop kunt u gemakkelijk winsten veilig stellen en dat zonder uw posities in de gaten te houden.

Limietorders

Met CFD’s maakt u ook gebruik van limietorders. Dit zijn orders die er voor zorgen dat een positie wordt geopend wanneer een markt een bepaald niveau bereikt. Deze optie kan worden gebruikt wanneer u niet op elk moment van de dag de tijd heeft om uw portfolio in de gaten te houden.

Meer tips

Een goed en verstandig risicomanagement is niet alleen afhankelijk van bovenstaande opties op het handelsplatform van de betreffende broker waar u CFD’s gaat handelen. Zo is marktkennis natuurlijk ook van groot belang. Zorg dat de CFD – aanbieder van uw keuze ook genoeg mogelijkheden geeft tot nieuwsvergaring.  Uw open posities goed beheren is natuurlijk belangrijk. Werk met stops en limieten en hou uw trades goed in de gaten. De meeste CFD – aanbieders bieden apps aan waarmee u overal en altijd uw posities in de gaten kunt houden. Wanneer u thuis op de PC handelt doet u er verstandig aan een snelle en schone computer te gebruiken; dit verhoogt de kwaliteit van het traden.

Een mix van goed investeren in bovenstaande maakt een goed en verstandig trader van u. Leer de markten kennen, gebruik stops en limieten en handel met betrouwbare technologie. Tegenwoordig zijn er genoeg kansen tot opleiding om risicomanagement beter onder de knie te krijgen.Over de Auteur

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFDs is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart
Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart

€ 125,00
Toon product

The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.
The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.

€ 49,90
Toon product

Zoom Laptop messenger bag 17
Zoom Laptop messenger bag 17"

€ 35,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo