CFD’s: waar op te letten? - Artikelpost

CFD’s: waar op te letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 899 | Aantal woorden: 716 | Datum: | 0 commentaar

 

 

CFD’s (Contracts for Difference) hebben behoorlijk wat voordelen ten opzichte van andere producten waarbij u met een hefboom handelt. De transparenteprijsvorming is het eerste wat opvalt: de prijs van het product is makkelijk te berekenen. Bij andere hefboomproducten is deze vaak moeilijk te berekenen, bij CFDs (is dat niet het geval. Wanneer u bijvoorbeeld de DAX handelt is de prijs van DAX van dat moment ook de prijs van CFD op deze index. Ook short gaan gaat een stuk makkelijker met CFD’s.

 

Gegarandeerde stop

 

Verder werkt u met dit product met een gegarandeerde stop, waardoor u gegarandeerd op u door u opgegeven punt wordt uitgestop, zonder dat u last heeft van slippage. Een dergelijke stop is bij andere hefboomproducten niet gegarandeerde en vaak door de broker bepaald. Met CFD’s heeft u de macht. Het aanbod is vaak ook een stuk uitgebreider dan bij andere hefboomproducten. Met CFD’s handelt u forex, aandelen, indices, futures, opties, grondstoffen en veel meer. En dat vind u allemaal op één enkel platform. Daarnaast handelt u met CFD’s 24 uur per dag, zelfs wanneer de markten dicht zijn. Zo kunt u hiermee bijvoorbeeld ’s nachts al posities openen op een index wanneer u dat wilt. Voorbeurs en nabeurs traden is dus een interessante mogelijkheid.   

 

Kies de juiste broker

 

Belangrijk zijn natuurlijk ook de kosten. Over het algemeen zijn de prijzen bij CFD – brokers beter dan bij aanbieders van andere hefboomproducten. Overnight wordt er wel wat rente in rekening gebracht, maar dat is bij bijvoorbeeld Turbo’s en Sprinters ook het geval. Bij veel CFD – aanbieders betaalt de trader alleen de spread en geen commissie op veel producten. Dit is, naast de simpele manier van berekenen van de prijs van CFD’s, een groot voordeel ten opzichte van vergelijkbare hefboomproducten. Beleggers doen er dan ook goed aan een CFD – broker te kiezen waar spreads laag zijn. Die lage spreads zijn overigens niet heilig. Wanneer een handelsplatform van een CFD - aanbieder zo traag is dat orders niet meteen worden uitgevoerd, maar dat daar enkele seconden op gewacht moet worden (en de koers doorbeweegt), dan kan het uiteindelijk juist meer kosten. Ook hieruit blijkt: de ene CFD – broker is de andere niet. 

 

Al met al zijn CFD’s uitstekend geschikt voor de meer ervaren traders die weten waar ze mee bezig zijn. De voordelen ten opzichte van andere hefboomproducten zijn er in overvloed. De risico’s zijn er ook, natuurlijk. Maar de ervaren belegger kan best zelf op verstandige wijze stops inleggen en op die manier een verstandig risicomanagement toepassen. Wie daar goed mee om weet te gaan, kan heel veel hebben aan dit hefboomproduct.

 

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart
Sony CFD-S70 - Radio/cd-speler - Zwart

€ 125,00
Toon product

Zoom Laptop messenger bag 17
Zoom Laptop messenger bag 17"

€ 35,00
Toon product

The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.
The north face m ma cfd pan in de kleur zwart.

€ 49,90
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo