FB pix CFD's: hoe handelt u met dit product? - Artikelpost

CFD's: hoe handelt u met dit product?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1318 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

CFD's worden steeds vaker gebruikt bij het beleggen van valuta, indices, grondstoffen, aandelen en meer. CFD staat voor 'Contract for Difference' en is een hefboomproduct waarmee u met een relatief kleine inleg een grote onderliggende waarde kunt handelen. Hefboomproducten worden ook wel gezien als een goed alternatief voor de klassieke manier van beleggen. Met een CFD kunt u, simpel gezegd, profiteren van zowel koersstijgingen als koersdalingen.

Eigenlijk is een CFD een afspraak om het verschil in prijs bij aankoop of verkoop te betalen of te ontvangen. Bij CFD's handelt u tegen een prijs die gebaseerd is op de onderliggende waarde en u wordt nooit werkelijk eigenaar van het financiële product. Dit heeft een aantal voordelen voor de belegger.

Ieder financieel product heeft een koop- of verkoopprijs, ook wel bekend als de laatprijs en de biedprijs. Wanneer u denkt dat het door u gekozen product (bijvoorbeeld een aandeel, een index of een grondstof) gaat stijgen, dan koopt u tegen de laatprijs. Dit heet ook wel 'long gaan'. Denkt u dat de koers gaat dalen, dan verkoopt u tegen de biedprijs, ook wel 'short gaan' genaamd. Beweegt de koers in de richting die u had voorspeld? Dan maakt u winst. Gaat de koers voor u de verkeerde kant op? Dan maakt u verlies. U bepaalt uiteindelijk zelf waar u instapt en wanneer u uw posities sluit.

CFD's zijn producten met een hefboom, dus u heeft een klein percentage nodig van de onderliggende waarde om uiteindelijk te handelen. Wilt u bijvoorbeeld 1500 aandelen van een bepaald beursgenoteerd bedrijf kopen, dan betaald u slechts een deel van de totale waarde.

CFD's zijn behoorlijk in opkomst in Nederland en lijken vooral op Turbo's en Sprinters. Toch heeft een CFD vele voordelen tegenover deze producten. Het gaat puur om de voorkeuren van de belegger. Wat vindt u belangrijk? Handelen met een hefboom? Een supersnel handelsplatform? Real-time koersen? Snelle uitvoering van orders? Zoek de broker die het beste bij uw handelsstijl past.

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Markets Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo