FB pix Creditcard verborgen kosten: Dubbele wisselkoers kosten bij American Express? - Artikelpost

Creditcard verborgen kosten: Dubbele wisselkoers kosten bij American Express?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2523 | Aantal woorden: 687 | Datum: | 1 commentaar

Dat creditcards handig zijn is in een eerder artikel al uitgediept. Maar hoe zit het met de verborgen kosten? In een reeks artikelen worden alle kosten die bij creditcards worden doorberekend op een rijtje gezet en wordt gekeken of het redelijke kosten zijn, of dat u een oor wordt aangenaaid. De kosten voor betalingen in buitenlandse valuta worden in onderstaand artikel verder uitgelicht.

Betalingen in het buitenland

Dat een creditcard toch wel erg handig is dat wordt meestal snel duidelijk zodra je in het buitenland bent. Voor veel mensen zal het betalen met een pinpas dan niet meer mogelijk zijn. En natuurlijk kun je wat contant geld mee nemen maar dit heb je liever ook niet op zak. Maar een creditcard zal dan wel uitkomst bieden. Eigenlijk zal iedere winkel die zich richt op toeristen heel blij zijn met klanten die met hun creditcard willen betalen.

Maar juist wanneer u betalingen gaat doen in het buitenland moet u de daarbij horende kosten goed in de gaten houden. De creditcard maatschappijen leggen nog een extra eigen marge bovenop de wisselkoersen, variërend van 0,95% tot en met 2,3%. Over het algemeen is buiten de EU de goedkoopste MasterCard (1,85%) iets voordeliger dan de goedkoopste Visa (2,0%) en zijn de duurdere creditcards in het buitenland voordeliger (0,95%) dan de goedkopere creditcards. American Express (2,3%) hanteert de hoogste opslag. De meeste creditcards die door banken of andere partijen worden uitgegeven zijn gebaseerd op Visa (ASN Bank Visa creditcard, Visa Green Card) of MasterCard (ANWB MasterCard) creditcards en hebben gelijke percentages.  

American Express verborgen kosten?

Nu zijn de genoemde kosten niet bijzonder verborgen. De kosten worden niet expliciet op de meeste websites genoemd, maar binnen de eerste 20 regels van de meeste algemene voorwaarden kunt u deze informatie terugvinden en elke helpdeskmedewerker zal u zonder blikken of blozen vertellen hoe het zit. Als u bewust bent op de kosten bent u hier zo achter. Alleen bij American Express, daar lijkt een addertje onder het gras te zitten…

American Express is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en heeft dus eigenlijk niets te schaften met de euro. Zij rekenen elke betaling eerst om naar dollars voordat ze weer terugrekenen naar euro's. Maar 2 keer omrekenen, betaald u dan ook 2 keer de bancaire wisselkoers kosten? Nee. U betaald alleen de kosten voor de omzetting van dollars naar euro's. Het zal niet 100% op hetzelfde uitkomen als direct omrekenen maar de verschillen zijn verwaarloosbaar. American Express mag dan duurder zijn, verborgen zijn de kosten niet.

Word u afgezet of zijn de kosten realistisch?

Het is begrijpelijk dat er een bepaalde opslag wordt berekend wanneer u in het buitenland betaald voor producten en / of diensten. Want er zijn gewoon iets meer handelingen nodig bij het verwerken van een buitenlandse transactie. En meer handelingen houdt ook in dat meer tijd nodig is en extra bronnen. Zodoende moeten deze zichtbare of verborgen kosten wel worden verekend met de klant, meestal direct per transactie. Een behoorlijk kostenvoordeel is echter wel te behalen op buitenlandse transacties. Uiteindelijk zijn de verschillen echter ook weer niet zo groot dat dit uw keuze ingrijpend zou hoeven te beïnvloeden. Andere voorwaarden voor de verschillende creditcards zijn meer van invloed op de totale kosten die u uiteindelijk betaald, maar het is goed om in het achterhoofd te hebben.

Bronnen:

MasterCard, Visa, American Express
http://www.creditcardervaringen.nl/
http://www.creditcard-vergelijken.com/

 

Over de Auteur

De auteur schrijft blogs voor financiele producten en is gespecialiseerd in creditcards.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Mon, 24 Oct 2011 at 11:23 AM, by Annediekanhet
Deel uw ervaringen met American Express op: American express ervaringen succes ermee! Namelijk heel erg het aanraden waard!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo