De 3 verschillen tussen een incassobureau en een deurwaarder - Artikelpost

De 3 verschillen tussen een incassobureau en een deurwaarder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 237 | Aantal woorden: 421 | Datum: | 0 commentaar

Debiteuren. Als bedrijf krijg je er ongetwijfeld een keer mee te maken. Maar elke dag achter het innen van openstaande betalingen aan zitten, is nu ook niet echt een taak waar je op zit te wachten. Het is namelijk een vak apart. Gelukkig zijn er meerdere instanties die je in deze klus kunnen bijstaan. Denk bijvoorbeeld aan incassobureaus en deurwaarders. Maar welke kies je en waar zit het verschil? In deze blog leggen wij het voor je uit.

1. Dagvaarding

Soms is een debiteur zo hardnekkig dat er een rechter aan te pas moet komen. Er wordt dan een dagvaarding uitgebracht. Dit is een brief waarin staat vermeld dat de wanbetaler voor de rechter moet verschijnen. Ook de datum en het tijdstip van de geplande rechtszaak worden genoemd. Een incassobureau kan én mag niet overgaan op een dagvaarding. Dit is namelijk de taak van een deurwaarder. Hij of zij zal deze persoonlijk proberen af te leveren. Lukt dit niet? Dan wordt het document in de brievenbus achtergelaten.

2. Beslag leggen

Het zijn vaak schrijnende gevallen. Een debiteur verklaart in de rechtszaal dat hij niet aan zijn betalingsverplichting kan (of: wil) voldoen. Er is gewoonweg geen geld. Er is dan sprake van een schuld die niet te innen valt. De rechter kan in dan toestemming geven om over te gaan op de beslaglegging van goederen en geld. De deurwaarder kan hierbij denken aan financiële zaken zoals loon, maar ook aan het verkopen van waardevolle spullen.

3. Ontruimingen

Is er sprake van een huurschuld? Dan kan een deurwaarder - wederom met toestemming van de rechter - overgaan tot het ontruimen van een pand. De huurders worden in dat geval - samen met hun inboedel - op straat gezet. Wanneer dit gepaard gaat met veel verzet, kan hierbij de politie worden ingeschakeld.

Veel bedrijven schakelen naast een incassobureau ook een externe deurwaarder in. Zonde van je tijd én geld. Er zijn namelijk bureaus waarin beide vakgebieden onder één dak worden aangeboden. Wat dacht je bijvoorbeeld van BJK? Dit is een incassobureau in Apeldoorn die ook deurwaarders in dienst heeft. Zo houd je de lijntjes kort!Over de Auteur

Specialist in incasso en deurwaarders. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo