FB pix De beste AI trading bots voor de AEX: De ultieme gids - Artikelpost

De beste AI trading bots voor de AEX: De ultieme gids

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 470 | Aantal woorden: 2404 | Datum: | 0 commentaar

AI trading bot

Ben je op zoek naar een manier om je rendement te verhogen, je risico te verlagen en je tijd te besparen bij het handelen in de AEX? Dan is een AI trading bot misschien iets voor jou. Een AI trading bot is een computerprogramma dat kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmes gebruikt om automatisch te handelen in aandelen, opties, futures of andere financiële instrumenten. Een AI trading bot kan leren van nieuwe gegevens, handelsstrategieën aanpassen en patronen detecteren die voor mensen misschien niet duidelijk zijn.

Maar hoe kies je de beste AI trading bot voor de AEX, de belangrijkste Nederlandse beursindex? In dit artikel geven we je enkele tips en voorbeelden om je op weg te helpen. We leggen uit wat de AEX is, waarom je zou willen handelen in de AEX met een AI trading bot, waar je op moet letten bij het kiezen van een AI trading bot en welke AI trading bots er beschikbaar zijn voor de AEX.

Wat is de AEX?

De AEX is de afkorting van Amsterdam Exchange Index. Het is een gewogen index die bestaat uit de 25 grootste en meest verhandelde bedrijven die genoteerd zijn aan de Euronext Amsterdam. De AEX wordt gezien als een graadmeter voor de Nederlandse economie en de Europese markt.

De index wordt dagelijks berekend op basis van de slotkoersen van de 25 bedrijven. De weging van elk bedrijf in de index hangt af van zijn marktkapitalisatie, oftewel de totale waarde van alle uitstaande aandelen. De index wordt elk kwartaal herzien om veranderingen in de markt te weerspiegelen.

De AEX index wordt uitgedrukt in punten. Op het moment van schrijven staat de AEX op ongeveer 800 punten. Dat betekent dat de totale waarde van de 25 bedrijven in de index ongeveer 800 miljard euro is.

Het bestaat uit bedrijven uit verschillende sectoren en industrieën, zoals financiële dienstverlening, technologie, gezondheidszorg, consumentengoederen, energie en materialen. Enkele bekende namen in de AEX zijn ASML, Shell, Unilever, Philips, ING en Heineken.

Waarom handelen in de AEX met een AI trading bot?

Handelen in de AEX met een AI trading bot kan verschillende voordelen hebben, zoals:

 • Je kunt profiteren van de trends en kansen die zich voordoen op de Nederlandse en Europese markt. De AEX weerspiegelt de prestaties van de grootste en meest invloedrijke bedrijven in Nederland en Europa. Als deze bedrijven het goed doen, zal dat ook positief zijn voor de AEX. Een AI trading bot kan deze trends analyseren en voorspellen en daarop inspelen door op het juiste moment te kopen of verkopen.
 • Je kunt diversificeren door te beleggen in verschillende sectoren en industrieën die vertegenwoordigd zijn in de AEX. Door te handelen in de AEX kun je je blootstelling aan verschillende markten vergroten en je risico spreiden. Je bent niet afhankelijk van één sector of industrie, maar kunt profiteren van meerdere bronnen van groei en stabiliteit. Een AI trading bot kan je helpen om een optimale portefeuille samen te stellen die past bij je doelstellingen en risicoprofiel.
 • Je kunt je emoties uitschakelen en rationele beslissingen nemen op basis van data en analyse. Handelen in de AEX kan soms stressvol of emotioneel zijn, vooral als er veel volatiliteit of onzekerheid is. Je kunt dan geneigd zijn om impulsief of irrationeel te handelen, wat kan leiden tot verlies of gemiste kansen. Een AI trading bot kan je emoties uitschakelen en objectief handelen op basis van data en analyse. Een AI trading bot volgt een vooraf bepaalde strategie en logica, die niet wordt beïnvloed door angst, hebzucht of andere emoties.
 • Je kunt sneller reageren op veranderingen in de markt en je strategie aanpassen aan verschillende scenario’s. De AEX kan snel veranderen door verschillende factoren, zoals economische ontwikkelingen, politieke gebeurtenissen, bedrijfsnieuws of marktsentiment. Om succesvol te zijn in de AEX, moet je in staat zijn om snel te reageren op deze veranderingen en je strategie aan te passen aan verschillende scenario’s. Een AI trading bot kan dat voor je doen. Een AI trading bot kan de markt continu monitoren en analyseren, en automatisch handelen als er een kans of een bedreiging is. Een AI trading bot kan ook leren van nieuwe gegevens en zijn strategie verbeteren naarmate hij meer ervaring opdoet.
 • Je kunt 24/7 handelen zonder dat je zelf achter je scherm hoeft te zitten. De AEX is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:40 uur. Maar dat betekent niet dat je alleen dan kunt handelen in de AEX. Je kunt ook handelen in de AEX buiten de reguliere handelsuren, via zogenaamde after-hours trading platforms. Deze platforms stellen je in staat om te handelen in de AEX van 8:00 tot 22:00 uur. Dit kan interessant zijn als je wilt profiteren van nieuws of gebeurtenissen die plaatsvinden na het sluiten van de beurs. Een AI trading bot kan je helpen om 24/7 te handelen in de AEX, zonder dat je zelf achter je scherm hoeft te zitten. Een AI trading bot kan voor jou handelen terwijl je slaapt, werkt of andere dingen doet.

Hoe kies je de beste AI trading bot voor de AEX?

Er zijn veel AI trading bots beschikbaar op de markt, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor de AEX. Om de beste AI trading bot voor de AEX te kiezen, moet je rekening houden met een aantal factoren, zoals:

 • De prestaties: Hoe goed doet de AI trading bot het in vergelijking met andere bots en met de markt? Hoe consistent zijn de resultaten? Hoeveel risico neemt de bot? Je wilt een AI trading bot die een goed rendement kan genereren, zonder al te veel risico te nemen. Je wilt ook een AI trading bot die stabiel en betrouwbaar is, en niet afhankelijk is van geluk of toeval. Je kunt de prestaties van een AI trading bot beoordelen door te kijken naar zijn track record, zijn winst- en verliesrekening, zijn drawdowns en zijn sharpe ratio.
 • De kosten: Hoeveel moet je betalen om gebruik te maken van de AI trading bot? Zijn er verborgen kosten of commissies? Hoeveel rendement krijg je voor je investering? Je wilt een AI trading bot die betaalbaar en transparant is, zonder verborgen kosten of commissies. Je wilt ook een AI trading bot die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, en die meer oplevert dan hij kost. Je kunt de kosten van een AI trading bot beoordelen door te kijken naar zijn abonnementsprijs, zijn minimale storting, zijn handelskosten en zijn rendement op investering.
 • De gebruiksvriendelijkheid: Hoe makkelijk is het om de AI trading bot in te stellen en te gebruiken? Heb je veel technische kennis of ervaring nodig? Hoe is de klantenservice en ondersteuning? Je wilt een AI trading bot die eenvoudig en intuïtief is, zonder dat je veel technische kennis of ervaring nodig hebt. Je wilt ook een AI trading bot die goede klantenservice en ondersteuning biedt, in geval van vragen of problemen. Je kunt de gebruiksvriendelijkheid van een AI trading bot beoordelen door te kijken naar zijn interface, zijn instructies, zijn tutorials en zijn reviews.
 • De aanpasbaarheid: Hoe flexibel is de AI trading bot? Kun je je eigen handelsstrategieën maken of aanpassen? Kun je verschillende parameters instellen, zoals het risiconiveau, het handelsvolume, het stop-loss niveau, etc.? Je wilt een AI trading bot die aanpasbaar en veelzijdig is, zodat je hem kunt afstemmen op je eigen voorkeuren en doelstellingen. Je wilt ook een AI trading bot die verschillende opties en functies biedt, zodat je hem kunt gebruiken voor verschillende markten en situaties. Je kunt de aanpasbaarheid van een AI trading bot beoordelen door te kijken naar zijn instellingen, zijn functies, zijn compatibiliteit en zijn integratie.
 • De veiligheid: Hoe betrouwbaar is de AI trading bot? Hoe worden je gegevens en fondsen beschermd? Is er een garantie of verzekering in geval van verlies of fraude? Je wilt een AI trading bot die veilig en betrouwbaar is, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je gegevens en fondsen. Je wilt ook een AI trading bot die een garantie of verzekering biedt in geval van verlies of fraude, zodat je je geld kunt terugkrijgen als er iets misgaat. Je kunt de veiligheid van een AI trading bot beoordelen door te kijken naar zijn licentie, zijn encryptie, zijn verificatie en zijn reputatie.

Voorbeelden van AI trading bots voor de AEX

Om je een idee te geven van hoe een AI trading bot voor de AEX eruit kan zien, geven we je hieronder enkele voorbeelden. Let op: dit zijn geen aanbevelingen of adviezen, maar slechts illustraties. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je een AI trading bot kiest of gebruikt.

Trade Ideas

Trade Ideas is een interessante AI trading bot op de markt. Trade Ideas maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmes om de beste handelsmogelijkheden te vinden voor elke markt, inclusief de AEX. Trade Ideas heeft drie geavanceerde AI trading bots die alle Amerikaanse aandelen in realtime testen op handelsmogelijkheden met een hoge waarschijnlijkheid.

Trade Ideas is ontworpen voor beleggers op hoge ervaringsniveaus. Beginners kunnen hier niet snel leren en beginnen met gesimuleerde trainingen en oefensessies, terwijl gevorderde beleggers kunnen voortbouwen op hun ervaring met kant-en-klare AI-handelsbeheertechnologieën. Wat betreft experts, Trade Ideas stelt hen in staat om hun handelsstrategieën volledig aan te passen en AI te gebruiken om ze te verbeteren.

De AI-Holly bot van Trade Ideas geeft voorgestelde Entry Signals die statistisch gewogen zijn, en er zijn voorgestelde Exit Signals op basis van verschillende risicobeheersing voor intraday handelsbeheer. Trade Ideas biedt ook hun Full Quote Windows, waarmee je de prijs van een aandeel gemakkelijk kunt begrijpen door een venster te openen met alle fundamentele gegevens die bijdragen aan het aandeel, en aangepaste lay-outs, waarmee je je kanalen kunt aanpassen of een vooraf geconfigureerde lay-out kunt kiezen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Trade Ideas:

 • Kunstmatige intelligentie-algoritmen
 • Gesimuleerde training
 • Voorgestelde Entry & Exit Signals
 • Full Quote Windows
 • Aangepaste lay-out

TrendSpider

TrendSpider brengt geavanceerde automatische technische analyse met zijn unieke machine learning algoritme en aandelenmarktplatform. De aandelenanalysesoftware is gericht op iedereen, van daghandelaren tot algemene beleggers.

Het eigen algoritme van TrendSpider scant door historische marktgegevens om trends in de forexmarkt te vinden. Na het identificeren van deze trends stuurt het ze naar menselijke handelaren die de informatie gebruiken om effectieve en winstgevende transacties uit te voeren.

TrendSpider biedt ook automatische trendlijnen, die de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus op elke grafiek identificeren en markeren. Bovendien biedt het automatische Fibonacci-retracements, die de potentiële omkeringen in de prijsbeweging laten zien.

TrendSpider heeft ook een krachtige backtesting-functie, waarmee je je handelsstrategieën kunt testen op historische gegevens en kunt zien hoe ze zouden hebben gepresteerd in verschillende marktomstandigheden. Je kunt ook gebruik maken van de dynamische prijsmeldingen, die je waarschuwen wanneer een bepaalde prijs wordt bereikt of een bepaalde indicator wordt geactiveerd.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van TrendSpider:

 • Machine learning algoritme
 • Automatische trendlijnen
 • Automatische Fibonacci-retracements
 • Backtesting-functie
 • Dynamische prijsmeldingen

Beurtrading Nederland

Beurtrading Nederland is een Nederlandse AI trading bot die speciaal is ontworpen voor de AEX. Beurtrading Nederland maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmes om de beste handelsmogelijkheden te vinden voor de AEX. Dit platform heeft twee AI trading bots die samenwerken: de AEX Trend Volger en de AEX Turbo Bot.

De AEX Trend Volger is een AI trading bot die de middellange termijn in de AEX volgt en daarop inspeelt door te handelen in AEX instrumenten zoals turbo’s, futures, CFD’s, ETF’s en opties. De AEX Trend Volger heeft een hoog rendement per jaar, met een maximale drawdown van 20%.

De AEX Turbo Bot is een AI trading bot die de kortetermijnbewegingen in de AEX voorspelt en daarop inspeelt. De AEX Turbo Bot ondersteunt het algehele algoritme. Beurtrading Nederland heeft deze AI trading bot ontworpen voor beginnende beleggers en experts die willen profiteren van de AEX, zonder veel tijd of moeite te besteden. Je hoeft alleen maar een account aan te maken, en je kan starten. Je kunt ook je eigen handelsstrategieën toepassen. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Beurtrading Nederland:

 • Kunstmatige intelligentie-algoritmen
 • Speciaal voor de AEX
 • Twee interne AI trading bots: AEX AI Trend Volger en AEX AI Turbo Bot, gebasseerd op technische analyse, trend analyse en price action
 • Gemakkelijk in gebruik
 • je hoeft zelf niets in te stellen

Tot slot

Een AI trading bot kan een waardevol hulpmiddel zijn om te handelen in de AEX, maar het is geen wondermiddel. Met deze beleggingssoftware moet je nog steeds je eigen onderzoek doen, je eigen strategie bepalen en je eigen risico beheren. Een AI trading bot kan je helpen om betere beslissingen te nemen, maar het kan geen garantie bieden voor succes.

Als je een AI trading bot wilt kiezen voor de AEX, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de prestaties, de kosten, de gebruiksvriendelijkheid, de aanpasbaarheid en de veiligheid. Je moet ook verschillende opties vergelijken en testen voordat je er een kiest of gebruikt.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te leren over AI trading bots voor de AEX. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan weten in het commentaarveld hieronder. Bedankt voor het lezen en veel succes met je handel!Over de Auteur

John Doefer, 1996

John Doefer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo