FB pix De beste energie aanbieding in Friesland - Artikelpost

De beste energie aanbieding in Friesland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1026 | Aantal woorden: 632 | Datum: | 0 commentaar

In dit artikel tips over de beste energie aanbiedingen in Friesland. Wanneer u in Friesland woont en u wilt minder betalen voor het energieverbruik is het belangrijk dat u een paar stappen doorneemt. Op de eerste plaats moet u er zelf voor zorgen dat u in huis minder energie gaat verbruiken. Dat kunt u doen door uw huis goed te isoleren. Ook kunt u zelf elektrische energie gaan opwekken, zodat u minder nodig hebt van de energieleverancier. 

Isoleren van uw huis

U zou om te beginnen uw dak, muren en vloer van een goede isolatie kunnen voorzien. Bij nieuw te bouwen woningen wordt dat allemaal al gedaan. Daarnaast kunt u de kozijnen van dubbel glas voorzien. Hierdoor zal er minder warmte door de ramen verloren gaan. Tegenwoordig wordt er zelfs al drie of viervoudig glas toegepast. Ondanks dat de aanschaf duurder is, zal het zich snel terugverdienen. Door het viervoudige glas zal praktisch geen warmte meer verloren gaan.

Zonnepanelen

U ziet steeds vaker op huizen dat er zonnepanelen worden geplaatst. Zij leveren elektrische energie op. Wanneer er energie wordt opgewekt en u het niet verbruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het net. Dat wat u terug levert wordt verrekend. 

Energieleverancier

Wanneer u in Friesland woont, wilt u natuurlijk ook een goedkope energieleverancier. Ga daarom op internet om te bekijken wat voor u de voordeligste is. In Friesland zijn de grootste energieleveranciers Nuon en Essent. Wanneer u nog nooit in het verleden overgestapt bent, zit u waarschijnlijk bij een van deze twee. Dat wil niet zeggen dat u bij de goedkoopste zit. Tegen de tijd dat uw contract afloopt, is het verstandig om via de energievergelijker te gaan kijken wat voor u de goedkoopste leverancier is. Door over te stappen kunt u in sommige gevallen veel geld besparen. Tegen het einde van uw contract wordt er vaak een verlengcontract toegestuurd. Op zo’n moment is het belangrijk dat u alles goed gaat vergelijken. Wanneer u ziet dat u veel duurder uit bent bij de concurrent, kan het verstandig zijn om tijdig de overstap te maken. Doe het wel op tijd. Vaak heeft u een bedenktijd van 14 dagen en een opzegtermijn van 30 dagen. Het kan in Friesland door tijdig over te stappen in enkele gevallen een besparing opleveren tot wel € 700,- per jaar. Voordat u overstapt, moet u er ook zeker van zijn dat de service die u geleverd krijgt, goed is. Daarvoor kunt u de eventueel nieuwe leverancier testen. Zet daarvoor een paar belangrijke vragen op papier en ga de energieleverancier een paar keer op verschillende tijdstippen bellen. Noteer hoe lang u moet wachten voordat u te woord wordt gestaan. Vergelijk de gegeven antwoorden met elkaar en ook de vriendelijkheid waarop het plaatsvindt. Dan kunt u een goede afweging maken of het verstandig is om over te stappen. Stap niet over als het slechts enkele tientjes per jaar verschilt en u tevreden ben. Blijf dan bij uw huidige energieleverancier.

Netbeheerder

U heeft ook te maken met de netbeheerder. Deze zorgt voor het transport van de gas en licht naar uw huis. Deze zijn per regio wettelijk vastgelegd. Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier zal u dezelfde netbeheerder houden. U kunt dus niet alleen stroom, maar ook gas en licht vergelijken.

 Over de Auteur

Emma is een studente, afgesturdeerd aan de HVA, Communicatie. Ze is 24 jaar en wilt alleen maar schrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo