FB pix De beste internet provider - Artikelpost

De beste internet provider

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1058 | Aantal woorden: 502 | Datum: | 0 commentaar

Voordat je je kunt oriënteren op een nieuwe internetverbinding is het handig om te weten welke internetverbindingen er zijn. Dan kun je een weloverwogen keuze maken. Er zijn in drie verschillende soorten verbindingen, namelijk DSL, kabel en glasvezel. Dit artikel gaat in op de verschillen. 

Verschil tussen de verbindingen
Na het invoeren van je postcode op een vergelijkingssite zie je misschien dat de aangeboden snelheid bij een DSL-verbinding niet de werkelijke snelheid is die je thuis ontvangt. Bij een verbinding via de kabel of glasvezel is dit wel het geval. Dit verschil ontstaat de manier waarop de verbinding is aangelegd en het materiaal waarvan de bedrading is gemaakt. 

DSL
Digital Subscriber Line wordt ook wel DSL genoemd. Deze term wordt voor zowel ADSL als VDSL gebruikt. Via een draad onder de grond komt je internetverbinding je huis binnen. De draad heeft een hele reis gemaakt om bij je huis te komen. Ergens in je wijk staat een wijkcentrale en vanuit die centrale komt het internet bij je thuis. Hoe verder je bij de wijkcentrale vandaan woont, hoe langzamer je internet is. 
Bij ADSL zijn de draden van koper. Door de koperen draad gaat er veel snelheid verloren tijdens de reis vanaf de wijkcentrale naar je huis. VDSL is sneller, doordat de draad tussen de hoofd- en wijkcentrale van glasvezel is. De verbinding naar jouw huis is net als bij de ADSL-verbinding van koper. 

Kabel 
Een internetverbinding via de kabel gaat via de televisiekabel, waardoor je altijd een tv-abonnement moet afsluiten. De verbinding is bijna altijd stabiel. Je merkt het niet als je buren ook zitten te internetten, doordat elk huis een eigen stukje kabel heeft. 

Glasvezel
Glasvezel is de modernste internetverbinding. Dit gaat via een dunne, sterke draad van glas. Deze draad zit onder de grond en wordt naar je huis toe geleid. Alleen bij de glasvezelverbinding zijn de upload- en downloadsnelheid hetzelfde. 

Een vergelijking van internet providers doe je het gemakkelijkst en efficiëntst via een vergelijkingssite. Er zijn gebieden waar geen kabel en glasvezel beschikbaar zijn. Na de postcodecheck weet je van welke verbindingen je gebruik kunt maken.

Over de Auteur

Specialist in internet pakketten. Al jarenlang schrijver voor verschillende blogs over het onderwerp.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo