De Eerlijke Manier Om Rijk Te Worden - Artikel Post - Artikel Marketing

De Eerlijke Manier Om Rijk Te Worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 437 | Aantal woorden: 1033 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt alles krijgen in je leven wat je wilt zolang je anderen maar genoeg geeft van wat zij willen. Als je niets van enige waarde geeft, dan krijg je niets van waarde terug. Je manier van uitwisseling bepaalt je welvaart en je rijkdom!

Er zijn vier groepen van uitwisseling waar je uit kunt kiezen:

Uitwisseling in de vorm van Diefstal

"1. Laten we eerst kijken naar een groep die geld in ontvangst neemt maar daarvoor niets in ruil geeft. Dit wordt diefstal of roof genoemd."

- L. Ron Hubbard

Voorbeelden van deze eerste vorm van uitwisseling:

Je doet een aanbetaling van 1000 euro voor een nieuwe auto. De dealer gaat failliet. Je krijgt geen auto en kunt fluiten naar je aanbetaling.

Een loodgieter maakt een pijp los, toont je het "lek", draait de pijp weer vast, maakt wat geluid en brengt 159 euro in rekening.

Iemand op je werk vermijdt werk. Veel excuses, een enorm rookgordijn, geen prestaties, maar wel een volledig salaris.

De eerste vorm van uitwisseling is feitelijk diefstal. Als je op deze wijze werkt, zal niemand je vertrouwen. Je wordt ontslagen. Je moet voortdurend je sporen wissen en kunt in de gevangenis terecht komen. Als je een eigen zaak hebt, dan zul je niet slagen.

Uitwisseling met Bedrog

De tweede groep van uitwisseling is bedrog:

"2. De tweede soort is gedeeltelijke uitwisseling. De groep krijgt opdrachten of geld voor goederen en levert die goederen dan gedeeltelijk of levert een minderwaardige versie van wat was besteld. "

- L. Ron Hubbard

Voorbeelden:

Bij een standje op de provinciale markt word je gelokt om een koe met twee hoofden te komen bekijken, maar alles wat je te zien krijgt is een vreemd uitziend skelet.

Het pakket voor een "Droomvakantie voor slechts 99 euro" blijkt een sjofele motelkamer te zijn aan de rand van de snelweg.

In plaats van te werken, leest een werknemer een tijdschrift, surft op het internet of pleegt privé-telefoontjes, terwijl hij wel gewoon salaris ontvangt.

Als dit jouw stijl van uitwisseling is, dan zul je ook niet lang een baan kunnen behouden. Als je een eigen zaak hebt zul je met moeite het hoofd boven water kunnen houden of falen. Je zult nooit enige welvaart kunnen opbouwen.

Uitwisseling met Eerlijke Ruil

"3. De derde soort is de uitwisseling die in de wet en in de praktijk van het zakendoen bekend staat als 'eerlijke ruil'. Men krijgt opdrachten en geld en levert precies wat besteld is."

- L. Ron Hubbard

De meeste succesvolle bedrijven en individuen hanteren dit principe. Voorbeelden:

Je betaalt voor een dozijn verse eieren en krijgt een dozijn verse eieren.

Een loodgieter die 20 euro per uur kost, werkt 4 uur en ontvangt 80 euro.

Je betaalt je elektriciteitsrekening en krijgt in ruil daarvoor stroom.

Als je deze derde vorm van uitwisseling hanteert, dan zul je een redelijk goed inkomen kunnen opbouwen. Als je een eigen zaak hebt, dan zal het goed draaien.

Je kunt genoeg geld opzij zetten voor je oude dag.

Uitwisseling in Overvloed

Er is echter nog een hogere vorm van uitwisseling:

"4. De vierde soort uitwisseling is niet gebruikelijk maar zou uitwisseling in overvloed kunnen worden genoemd. Hierbij geeft men niet tweemaal zoveel als gevraagd is of gratis diensten, maar men geeft iets wat meer waard is dan het geld dat ervoor ontvangen is. "

"Dit vierde principe is in het zakenleven of de kunst vrijwel onbekend. Niettemin is het de sleutel voor een geweldig succes en expansie. "

- L. Ron Hubbard

Individuen en bedrijven die deze vierde vorm van uitwisseling hanteren, bloeien wanneer andere in de moeilijkheden verkeren.

Je betaalt een artiest voor een schilderij en hij zet er gratis een lijst omheen.

Je investeert bij een beleggingsmaatschappij waar je 12% rendement kunt verwachten en krijgt in plaats daarvan 15% rendement.

Een werknemer doet niet alleen haar eigen werk, ze leidt ook een nieuwe werknemer op, neemt zonder morren het werk over van een zieke collega en neemt op eigen initiatief verantwoordelijkheden op zich zonder om extra salaris te vragen.

Werknemers die meer doen dan van ze verwacht wordt, ontvangen promoties, opslag, bonussen en extra voordeeltjes. De zekerheid van hun baan is zeer hoog, omdat ze meer waarde hebben voor het bedrijf dan enig andere werknemer.

Bedrijven die in overvloed uitwisselen, krijgen meer referenties dan andere bedrijven. Investeerders staan te popelen om er aandelen van te kopen. De klantenbinding is enorm.

In eerste instantie lijkt meer geven dan verwacht wordt niet op zijn plaats. Je doet extra inspanningen, zonder tegenprestatie. Je voegt extra waarde toe aan je werk of producten, zonder dat iemand het schijnt te bemerken.

Toch zul je uiteindelijk de top bereiken. Mensen prefereren het om met jou samen te werken of zaken met je te doen. Je bedrijf wordt verkozen boven alle concurrenten. Je krijgt de reputatie dat je meer dan redelijk bent.

Dus, wat is de beste vorm van uitwisseling?

Hoe kun je meer geven dan mensen van je verwachten? Hoe kun je de waarde van je werk verhogen? Wat zijn de kleine extra’s waar je in kunt voorzien, waar niemand anders in voorziet?

Werk in plaats van meer te krijgen, aan meer te GEVEN als je manier van opereren en word steenrijk!

Ik wens je veel succes!Over de Auteur

BLogger over Mens en Organisatie.
Zie Silhouet Management Support BV, en kijk bij Referenties

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo