De Europeesche financiele markt - Artikel Post - Artikel Marketing

De Europeesche financiele markt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 514 | Aantal woorden: 374 | Datum: | 0 commentaar

De Europeesche financiele markt zit ingewikkeld in elkaar. Binnen de EU kan gehandeld worden en de markten zijn aan elkaar gekoppeld. Als een land financieel wankel wordt dan heeft dit invloed op de andere landen. Dit kunnen we goed zien in Griekenland. Op dit moment is de financiele situatie in Griekenland niet stabiel en wordt onderhandeld over bezuinigingen en kapitaalinjecties. Veel mensen zouden liever willen dat Griekenland niet meer financieel gevoed wordt door noodfondsen en uit de EU wordt gezet. Het is een moeilijke kwestie waar moeilijk over beslist kan worden.

Zo zou het kunnen gebeuren dat door een failiesement van Griekenland Spanje en Italie in de problemen gaan komen. Dit noemt men het dominoeffect. De landen die dan zwak staan zouden dan ook in grote problemen kunnen komen. Maar wat gebeurt er als Spanje en Italie een slechte financiele situatie krijgen....?

Dan zou het dominoeffect zich verder over europa kunnen verspreiden. Het stoppen van financiele injecties is dus niet een eenvoudige keuze die grote consequenties kan hebben. Europa is dan ook bezig met het verhogen van het noodfonds. Met dit noodfonds zorgen we er dan voor dat er meer vertrouwen is in de Europesche unie zodat andere werelddelen met ons kunnen handelen. Met dit noodfonds kunnen landen die financieel onstabiel zijn gered worden zodat het dominoeffect voorkomen kan worden.

Uit een onderzoek is gebleken dat een exit van Griekenland tot gevolg zal hebben dat de Griekse valuta direct met 22% devalueert. De werkloosheid zal ook met 11% dalen. Wat er gaat gebeuren zal de nieuwe Griekse regering moeten beoordelen. Eerst zullen de Grieken naar de stembus moeten om te stemmen voor een nieuwe regering. De kans dat de Grieken vrijwillig uit de eurozone gaat is klein. Al kan Europa om druk te zetten stoppen met het uitkeren van het noodfonds. Er zullen toch maatregelen genomen moeten worden om de stabiliteit van Europa te garanderen. Hoe dit probleem opgelost gaat worden zal de toekomst uitwijzen.Over de Auteur

Webmaster en redacteur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo