De financiële vergoeding voor immateriële letselschade - Artikelpost

De financiële vergoeding voor immateriële letselschade

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 673 | Aantal woorden: 443 | Datum: | 0 commentaar

Als u slachtoffer bent bij een ongeluk, kan hier behoorlijk wat schade bij komen kijken. Uw gezondheid is natuurlijk in eerste instantie het allerbelangrijkste, maar na verloop van tijd wordt u toch geconfronteerd met de kosten van het ongeluk. Daarom is het goed alvast wat te weten over letselschadevergoedingen. In de meeste gevallen kunt u namelijk een schadevergoeding claimen bij de andere partij.

Materiële en immateriële schade

Er is binnen de letselschade een onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Bij materiële schade kunt u denken aan schade aan objecten, ziekenhuiskosten en bijvoorbeeld aanpassingen die in huis gemaakt moeten worden naar aanleiding van het ongeval. Om een goed beeld te krijgen van deze kosten is het van belang dat al vanaf het begin alle betalingen worden bijgehouden. Het andere deel van letselschade is de immateriële schade. Hierbij gaat het over de algemene kwaliteit van leven die minder is geworden als gevolg van het ongeluk. De vergoeding die hiervoor wordt uitgekeerd wordt ook wel smartengeld genoemd.

Berekenen smartengeld

Waar het bij materiële schade vrij makkelijk te bepalen is hoe hoog de kosten liggen, is dit bij immateriële kosten een stuk moeilijker. Het is lastig om hier algemene richtlijnen voor op te stellen, omdat elke situatie totaal anders is. Er wordt bij het vaststellen van de vergoeding gekeken naar hoeveel impact het ongeval heeft en/of heeft gehad op uw leven. Er wordt hierbij onder andere rekening gehouden met de leeftijd van het slachtoffer, invloed op het werk of de studie, verminkingen of littekens en invloed op hobby’s of het sociale leven. Om een goede conclusie te trekken is er veel juridische en ook medische deskundigheid nodig. Vaak verloopt dit dan ook niet tussen de twee partijen zelf.

Letselschadeadvocaat

Wanneer het tot een rechtszaak komt, kunt u de hulp inschakelen van letselschadeadvocaten. Zij hebben veel kennis over letselschade en de verschillende mogelijkheden en kunnen u vertegenwoordigen tegenover de rechter. Hulp nodig bij het krijgen van een rechtvaardige financiële vergoeding voor letselschade in Waalwijk, of die regio? Neem dan contact met ons op.Over de Auteur

Letselschade kan iedereen overkomen. Het brengt veel zorgen met zich mee. Zou het dan niet fijn zijn om een deel van deze zorgen kwijt te raken? Als advocaat kunnen wij u helpen met juridische hulp bij letselschade in Waalwijk en in de omgeving van Waalwijk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo