De huurtoeslag in 2014 - Artikel Post - Artikel Marketing

De huurtoeslag in 2014

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: robbieh
Gezien: 522 | Aantal woorden: 426 | Datum: Fri, 17 Jan 2014 | 0 commentaar

Als u een huurwoning heeft kunt u mogelijk in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is een bijdrage in de kosten van uw huur om er voor te zorgen dat u niet te veel geld aan huur kwijt bent in verhouding tot uw inkomen. 

De uitbetaling van de huurtoeslag wordt per maand verzorgd door de Belastingdienst. Per huishouden kan één persoon huurtoeslag aanvragen.

 

Om de huurtoeslag 2014 te kunnen krijgen moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U komt in aanmerking als u ouder bent dan 18 jaar of als u onder de 18 bent en u bent getrouwd, alleenstaande ouder of wees. Voorwaarde is dat u een zelfstandige woning huurt. Hiermee wordt een woning bedoeld die een eigen voordeur, een eigen keuken en een eigen toilet heeft. Bij de gemeente staat u ingeschreven op het adres van de woning waarvoor u de huurtoeslag aanvraagt. Ook dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben of een geldige verblijfsvergunning. Tot slot worden er eisen gesteld aan het gezamenlijke inkomen van de personen die in de huurwoning wonen en aan de huurprijs.

Gemiddeld genomen mag het maximale inkomen per jaar van een alleenwonende EUR 21.600 zijn. Als er meer personen in de woning wonen mag het gezamenlijke inkomen niet meer dan EUR 29.325 per jaar zijn. Wat betreft de huurprijs van de woning moet deze liggen tussen de EUR 226,98 en de EUR 699,48 per maand. De Belastingdienst stelt ook een maximum aan het geld wat u eventueel op spaarrekeningen of uit beleggingen heeft. De regels hiervoor kunt u vinden op de site van de Belastingdienst.

Naast de voorwaarden die hierboven zijn beschreven zijn er ook een aantal uitzonderingssituaties waarin van de regels wordt afgeweken bij de toekenning van huurtoeslag. Daarom is het zeker de moeite om een aanvraag in te dienen. Dit kan op verschillende manieren. U kunt via internet op 'Mijn toeslagen' een aanvraagformulier vinden. U kunt inloggen op de site met uw DigiD-inlogcode. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon via het gratis nummer 0800-0543. In beide gevallen dient u uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben.

Kijk voor meer info op http://www.huurtoeslag-2014.nl/Over de Auteur

Rob is  een adviseur met een coachende stijl, die zich heeft gespecialiseerd in Persoonlijke ontwikkeling in lijn met organisatieontwikkeling, met het oog op ondernemerschap

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo