FB pix De inboedelverzekering - Artikelpost

De inboedelverzekering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 962 | Aantal woorden: 692 | Datum: | 0 commentaar

De inboedelverzekering

U wilt de spullen in uw huis goed beschermen want ze kunnen op veel manieren beschadigen of verloren gaan. In het geval van waardevolle spullen kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Door middel van een inboedelverzekering bent u altijd verzekerd voor eventueel nare financiële gevolgen bij  schade. Let er op dat schade aan het huis zelf gedekt wordt door een opstalverzekering.

Wat is verzekerd
Een inboedelverzekering beschermt u voor schade aan spullen in uw huis veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Uiteraard wordt schade die u met opzet heeft veroorzaakt niet vergoed.

Ook wordt gedekt 
Niet alleen de directe schade aan uw inboedel, ook bepaalde indirecte kosten worden gedekt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kosten voor het opruimen na schade, maar ook  het opsporen van de oorzaak van bijvoorbeeld een lekkage.

Is dit nu ook een brandverzekering? 
Vroeger noemde men de inboedelverzekering  ook wel een brandverzekering. De dekking van brand  was namelijk het belangrijkste risico dat vroeger gedekt werd. Zoals boven al vermeld is de dekking nu dus veel ruimer.

Wat is niet verzekerd 
U bent niet verzekerd bij schade veroorzaakt door ‘catastrofes’, u moet hierbij denken aan oorlogssituaties, atoomkernreacties maar ook overstromingen.

Let op de voorwaarden
Inboedelverzekeraars verschillen niet alleen op hoogte premie, ook de voorwaarden verschillen regelmatig. In de stad gelden bijvoorbeeld in het algemeen beperkingen, maar ook als u op kamers woont. Dit komt omdat u gevoeliger bent voor diefstal.

Let goed op:

Belangrijke verschillen tussen dekkingen bij verzekeraars zitten in kostbare zaken. Bijvoorbeeld juwelen, schilderijen, verzamelingen, audio- en videoapparatuur en elektronica. Elke verzekeraar vergoedt deze zaken tot een bepaald maximum bedrag, maar dit bedrag verschilt laat u dus niet verrassen.

Veel verzekeraars maken gebruik van regionale tarieven. In de grote steden als Amsterdam en Rotterdam zijn de premies het hoogst.

U kunt premiekorting krijgen bij het nemen van preventieve maatregelen, bijvoorbeeld een goed slot, maar ook een rookmelder of een politiekeurmerk veilig wonen. Bepaalde verzekeraars bieden een veiligheidscheck van uw huis aan.

Heeft u schade en het verzekerd bedrag blijkt te laag te zijn? Dan krijgt u een gedeeltelijke schadevergoeding. Hierom wordt er door verzekeraars een ‘garantie tegen onderverzekering’ aangeboden. De waarde van uw inboedel meet u met een inboedelwaardemeter, die u bij veel verzekeraars kunt krijgen.

Er zijn risico’s die lastig zijn te verzekeren. Denk aan een jeugdige eigenaar van een snelle sportwagen, of iemand die relatief veel schades heeft gehad in korte tijd. Ook verzekeringen voor rijscholen, praalwagens en inboedels van woonwagens zijn lastig te verzekeren (of tegen een hoog tarief).

Over de Auteur

Verzekering-pakket.nl biedt u advies bij het vergelijken en afsluiten van uw verzekeringspolis. Kijk rustig op onze site voor verder advies.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo