FB pix De kinderspaarrekening - Artikelpost

De kinderspaarrekening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2369 | Aantal woorden: 586 | Datum: | 0 commentaar

Onderdeel van de financiële opvoeding

Sparen is in deze tijden erg belangrijk niet alleen voor uzelf, maar ook voor nageslacht. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg om leren gaan met geld. Leren ze dit niet dan lopen ze het risico later in de financiële problemen te raken. Wilt u meer weten over sparen voor en door uw kinderen? Lees dan snel verder.

Sparen voor kinderen niet meer aftrekbaar

Tot 1 januari 2012 konden ouders tot een bepaald bedrag belastingvrij sparen voor hun kinderen. Tot bijna 2.800 euro kon er op een spaarrekening opzij worden gezet zonder dat dit tot belastbare vermogen gerekend werd. Helaas is dit prettige belastingvoordeel, waar uw kinderen profijt van hadden, vandaag de dag niet meer geldig. Dus het is nu belangrijker dan ooit om een kinderspaarrekening af te sluiten met een hoge spaarrente waarop u en uw kinderen kunnen sparen.

Passende kinderspaarrekening vinden

Het vinden van de meest geschikte spaarrekening voor uw kinderen is nog best een lastige klus. Er worden namelijk veel rekeningen aangeboden door allerlei bekende en minder bekende banken en andere financiële dienstverleners. De belangrijkste zaken die u moet laten meewegen in uw keuze worden hieronder opgesomd.

·       Hoogte spaarrente: Hoe hoger de spaarrente, hoe meer profijt uw kinderen van het door u gespaarde geld hebben.

·       Bekendheid & betrouwbaarheid instelling: Welke bank of instelling biedt de spaarrekening aan en wat weet u van de achtergrond van de instelling?

·       Soort rente: Kiest u voor kinderspaarrekening met vaste of variabele rente? Vaste rente is vaak wat lager, maar biedt veel zekerheid. Variabele rente is onzekerder, maar er kan meer rendement mee behaald worden.

Financiële opvoeding

De opvoeding van een kind speelt een bepalende factor in de latere financiële situatie van uw kind. Daarom is het van belang dat niet alleen u op de spaart voor u kind, maar dat uw kind (of kinderen) dit zelf ook doet. Sparen is een volwaardig onderdeel van de financiële opvoeding. Het is van belang vroeg te starten met het geven van zakgeld. Later kan hier ook kleedgeld bijkomen. Spreek duidelijk met uw kinderen af hoe lang ze met een vast bedrag moeten rondkomen en wat ze hiervan moeten kopen. Zo krijgen kinderen de notie dat geld eindig is en dat er soms gespaard moet worden voor iets dat ze graag willen hebben.Over de Auteur

Yimos schrijft over financiële zaken, travel gerelateerde onderwerpen en af en toe over retailnieuws.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo