FB pix De kosten voor de uitvaartverzekering veranderen in 2014 - Artikelpost

De kosten voor de uitvaartverzekering veranderen in 2014

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1467 | Aantal woorden: 436 | Datum: | 0 commentaar

Uitvaartverzekering: wat is het?

Als je een uitvaartverzekering af gaat sluiten dan moet er gekeken worden nar een aantal factoren. Wanneer je namelijk een uitvaartverzekering af hebt gesloten dan worden de uitvaartkosten vergoed aan de nabestaanden. Zij krijgen een geldbedrag uitgekeerd en daar kunnen zij je uitvaart mee regelen. Wanneer dit is niet is gedaan dan dienen de nabestaanden de kosten te betalen voor de uitvaart.

 

De kosten van een uitvaart zijn erg hoog

Zoals je weet kunnen de kosten van de crematie of begrafenis hoog oplopen. Je moet hierbij denken aan de uitvaartverzorger, de grafsteen, de kist, rouwkaarten, de plechtigheid en zo zijn er nog een aantal punten waar aan gedacht moet worden. Dit kost allemaal geld. Wanneer er voor de uitvaartverzekering wordt gekozen dan wil dat zeggen dat de kosten van de begrafenis of crematie worden betaald. De verzekeringsmaatschappij zal dan de kosten betalen en dat kan op een aantal manieren. Dit kan een kapitaal verzekering zijn maar het kan ook in natura. 

 

Uitvaartverzekering vs. normale uitvaartkosten

De premie die betaald moet worden voor de uitvaartverzekering is afhankelijk van de dekking, de leeftijd en het geslacht. Als je namelijk een uitvaartverzekering af gaat sluiten als je ouder bent, dan betaal je ook meer. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans is dat je komt te overlijden. Dit houdt voor de maatschappij in dat zij dan sneller uit moeten keren en dus vragen zij meer premie. Er kan per maand een bedrag worden betaald, of per jaar kan de premie worden betaald.

 

Voorbeeldkosten van de uitvaartverzekering

 

Als je de uitvaartverzekering afsluit als je twintig bent dan betaalt de man bijvoorbeeld zes euro voor kapitaal van 5000 euro en de vrouw betaalt ongeveer 10 euro voor een kapitaal van 9000 euro. Wanneer de uitvaartverzekering op tijd wordt ingezet dan is de uitvaart goedkoper dan wanneer je nabestaanden alles in een keer moet laten betalen. Je betaalt bij de uitvaartverzekering namelijk een vast bedrag per maand en of je nu komt te overlijden wanneer je 40 bent of 80 jaar, de kosten van de uitvaart worden gedekt je een uitvaartverzekering hebt afgesloten.  Over de Auteur

Tekst over uitvaartverzekeringen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo