De mogelijkheden van het beleggen - Artikel Post - Artikel Marketing

De mogelijkheden van het beleggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 248 | Aantal woorden: 531 | Datum: | 0 commentaar

Wat is beleggen en welke manieren van beleggen zijn er? Welke rendementen en risico’s zijn er? Dit zijn belangrijke zaken om te weten voordat men begint aan het avontuur.  

In principe staat beleggen voor het geld investeren tegen een vergoeding en een voorbeeld van deze vergoeding is een rentevergoeding. Men zet geld voor een langere tijd vast met als doel rendement te ontvangen aan het einde van de looptijd van de belegging. Het gaat meestal om de aanschaf van obligaties en aandelen. Waarom en wanneer moet men nu wel of juist niet in obligaties of aandelen investeren. Als eerste is het handig om te weten wat de begrippen als obligaties en aandelen precies inhouden.

Obligatie

Een schuldbrief die verhandelbaar is op de beurs waarbij een bedrijf of overheid tegen een bepaalde rente een bepaald bedrag heeft geleend. Dit bedrag staat in de schuldbrief. Bij obligaties staat er als rendement een couponrente tegenover. Deze rente kan variabel, vast of beide zijn. De looptijden van obligaties kunnen uiteenlopen van een paar maanden tot wat jaren waarbij men aan het eind van de looptijd het.    

Een groot pluspunt van beleggen in obligaties is de standvastigheid. Er zijn ook wel risico's maar wel zijn deze relatief klein vergeleken met aandelen. Obligaties zijn geschikte beleggingen voor beleggers die weten waar ze aan toe zijn als het gaat om het rendement. Men moet hierbij wel bereid zijn de obligaties de hele looptijd in de portfeuille te hebben. Nu de spaarrentes bijna negatief zijn is het beleggen op deze manier ideaal om meer rendement te halen uit iemands spaargeld. Bij aandelen gaat dit anders, de koersen kunnen namelijk schommelen wat zorgt voor meer onzekerheid. 

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een belegging die een deel van het geld van een onderneming vertegenwoordigt. Bij een normaal aandeel heeft een aandeelhouder recht op dividend en recht op stemmen bij een algemene vergadering. Als men over aandelen beschikt, kan men zich aandeelhouder van een bepaald bedrijf noemen. Het grote risico dat men loopt bij het investeren in aandelen is dat het bedrijf waar men aandeelhouder van kan zijn failliet gaat. Tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat als de winst toeneemt, de winst voor de aandeelhouder toeneemt. Aandelen zijn niet altijd beursgenoteerd. Wanneer dit wel het geval is, is deze makkelijker te verhandelen. 

 

 

 Over de Auteur

Porbeert altijd op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in de wereld met name interesse in de economie en financiele wereld. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo