De prestatie van een indexfonds - Artikel Post - Artikel Marketing

De prestatie van een indexfonds

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: tipvermogensbeheer
Gezien: 837 | Aantal woorden: 331 | Datum: Mon, 15 Aug 2011 | 0 commentaar

Het idee achter een indexfonds is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Vele discussies laaien op naar aanleiding van de prestaties van een actief beleggingsfonds versus een indexfonds.  Verrassend genoeg wordt volgens onderzoeksbureau MoneyView in een gepubliceerd bericht gesuggereerd dat de prestaties van een actief beleggingsfonds beter zijn dan die van indexfondsen. De vraag is of een actief beleggingsfonds inderdaad beter presteert dan een indexfonds.
Een indexfonds: saai of veilig?
Bij indexbeleggen kiest u ervoor te beleggen in een indexfonds en neemt u in theorie genoegen met het rendement van de index, verminderd met de kosten. Misschien lijkt dit niet dé manier om het beste rendement te halen, maar het levert u wel een groot kostenvoordeel op ten opzichte van een actief beheerd fonds. Het is nog maar de vraag of deze hogere kosten ook goed gemaakt worden door de actieve beleggingsfondsen.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat jaarlijks tachtig procent van de actieve beleggingsfondsen de index niet verslaat. Met dit idee in het achterhoofd lijkt de keuze voor het juiste actieve beleggingsfonds een gok. Toch doet ieder jaar twintig procent van de actieve beleggingsfondsen het beter dan een indexfonds. Echter, na een paar jaar is het percentage dat elk jaar weer de index verslaat geslonken tot slechts enkele procenten.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat een indexfonds op de langere termijn de meeste actieve beleggingsfondsen verslaat. Er kan dan ook geconcludeerd worden dat de prestaties van een actief beleggingsfonds niet hoger liggen dan de prestaties van een indexfonds.

Over de Auteur

The Index People vermogensbeheer is dé specialist in indexbeleggen. Lage kosten en een gespreid risico. Vraag geheel vrijblijvend een beleggingsvoorstel aan!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo