FB pix De prestatie van een indexfonds - Artikelpost

De prestatie van een indexfonds

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1215 | Aantal woorden: 331 | Datum: | 0 commentaar

Het idee achter een indexfonds is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Vele discussies laaien op naar aanleiding van de prestaties van een actief beleggingsfonds versus een indexfonds.  Verrassend genoeg wordt volgens onderzoeksbureau MoneyView in een gepubliceerd bericht gesuggereerd dat de prestaties van een actief beleggingsfonds beter zijn dan die van indexfondsen. De vraag is of een actief beleggingsfonds inderdaad beter presteert dan een indexfonds.
Een indexfonds: saai of veilig?
Bij indexbeleggen kiest u ervoor te beleggen in een indexfonds en neemt u in theorie genoegen met het rendement van de index, verminderd met de kosten. Misschien lijkt dit niet dé manier om het beste rendement te halen, maar het levert u wel een groot kostenvoordeel op ten opzichte van een actief beheerd fonds. Het is nog maar de vraag of deze hogere kosten ook goed gemaakt worden door de actieve beleggingsfondsen.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat jaarlijks tachtig procent van de actieve beleggingsfondsen de index niet verslaat. Met dit idee in het achterhoofd lijkt de keuze voor het juiste actieve beleggingsfonds een gok. Toch doet ieder jaar twintig procent van de actieve beleggingsfondsen het beter dan een indexfonds. Echter, na een paar jaar is het percentage dat elk jaar weer de index verslaat geslonken tot slechts enkele procenten.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat een indexfonds op de langere termijn de meeste actieve beleggingsfondsen verslaat. Er kan dan ook geconcludeerd worden dat de prestaties van een actief beleggingsfonds niet hoger liggen dan de prestaties van een indexfonds.

Over de Auteur

The Index People vermogensbeheer is dé specialist in indexbeleggen. Lage kosten en een gespreid risico. Vraag geheel vrijblijvend een beleggingsvoorstel aan!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo