De rol van een notaris

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: B
Gezien: 236 | Aantal woorden: 414 | Datum: Thu, 20 Oct 2016 | 0 commentaar

Na lang zoeken op allerlei verschillende websites en bij allerlei verschillende makelaars is het voor u eindelijk zover. U gaat een huis kopen! U kunt niet wachten om dit nieuwe huisje helemaal naar uw eigen smaak in te richten en er een eigen thuis van te maken. Maar toch moet er wel het een en ander geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een notaris voor bij het afsluiten van een hypotheek.

Verplichting bij het kopen van een woning

Zonder een notaris kunt u namelijk helemaal geen woning kopen. Een notaris komt goed te pas bij de formele overdracht van een woning. Dit is zelfs verplicht en u moet dus sowieso een notaris inschakelen bij een hypotheek. Maar wanneer moet u nou op zoek gaan naar een notaris? En waaraan voldoet een goede notaris? Ik hoop dat ik u met deze blog meer kan informeren over de rol van een notaris bij het kopen van een woning. Daarnaast laat ik u ook weten bij welke notariskantoor u zeker een keer langs moet gaan voor meer advies en/of informatie.

De laatste rol

Wanneer speelt de notaris nou eigenlijk een rol bij het kopen van een huis? Eigenlijk speelt een notaris pas als laatst een rol bij het afsluiten van een hypotheek. Zo’n notaris regelt namelijk de overdracht van de (nieuwe) woning. Het is voor u niet mogelijk om geen notaris in te schakelen, want zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, is een notaris inschakelen is wettelijk verplicht.

Zekerheid en een juiste aanpak

Een notaris neemt het van u over. Een notaris biedt u zekerheid en hanteert de juiste aanpak zodat het afsluiten van een hypotheek zonder problemen verloopt. Hypotheekaktes zijn voor notarissen geen probleem. Maak duidelijke afspraken met een notaris, zodat het voor iedereen duidelijk is wat er gaat gebeuren. Een notaris die u kunt inschakelen in Het Notarieel. Dit bedrijf heeft 80 ambitieuze professionals in dienst die zowel particulieren als bedrijven helpen met notaris diensten. Hier kunt u onder andere terecht voor een Notaris Kampen.



Over de Auteur

B. schrijft over verschillende onderwerpen in allerlei branches. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[191 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[100 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[82 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[62 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo