FB pix De ultieme gids voor beginners in de wereld van cryptocurrencies: hoe u kunt beginnen met investeren - Artikelpost

De ultieme gids voor beginners in de wereld van cryptocurrencies: hoe u kunt beginnen met investeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 391 | Aantal woorden: 2549 | Datum: | 0 commentaar

De wereld van cryptocurrency kan overweldigend zijn, vooral als je een beginner bent. Er zijn zoveel verschillende soorten cryptocurrencies, er worden constant nieuwe munten gelanceerd en de markt verandert voortdurend.
Als je aan de slag wilt met crypto, maar niet weet waar je moet beginnen, dan is deze ultieme gids iets voor jou.
We nemen je mee door alles wat je moet weten over beleggen in crypto, van de basisprincipes van cryptocurrency-wallets en -exchanges tot specifieke cryptocurrencies en strategieën voor beleggen.

We gaan er straks nog dieper op in! Maar mocht je willen beginnen met handelen en beleggen in Bitcoin en ruim 150 andere Altcoins dan raden wij Bivavo aan! Dit is een Nederlandse grootste exchange (beurs). Via de volgende link kan je gebruik maken van de eenmalige aanmeldingskorting!

Klik HIER om een account aan te maken op Bitvavo, en krijg de eerste €1000 kostenvrij handelen CADEAU!




Wat is crypto? 

Crypto's zijn digitale activa die worden beheerd met behulp van cryptografische algoritmen. Een cryptocurrency heeft dus geen fisieke vorm zoals een euromunt, maar is eigenlijk een versleutelde code, zoals een wachtwoord. En deze is gebouwd op een blockchain. Er zijn verschillende soorten cryptocurrencies. Bitcoin is misschien wel de meest bekende en de eerste cryptocurrency, maar inmiddels zijn er duizenden andere bij gekomen. Zoals Ethereum, Litecoin en Ripple, Dogecoin, Solana en diverse stablecoins.

De waarde van een cryptocurrency wordt afgeleid van vraag en aanbod. Er bestaan ​​momenteel meer dan 18000(!) cryptocurrencies en er komen er elke dag meer bij. De meeste zijn bedoeld om de nationale valuta aan te vullen of te vervangen, maar een paar zijn bedoeld voor specifieke doeleinden.

 

Hoe je je eerste crypto aanschaft

Cryptocurrecies aanschaffen doe je bij exchanges (beurzen). Er veel exchanges die hun services aanbieden maar er zijn wel enkele verschillen te vinden. Zoals handelskosten, de kosten om geld te storten op of van de exchange, veiligheid (u wilt tenslotte niet uw geld kwijt raken aan een hacker), en aanbod. In Nederland heb je verschillende exchanges Blox en Litebit zijn er enkele maar is Bitvavo het grootste platform (van nederland) om veilig en met de laagste kosten je crypto te kopen en op te slaan.

Er zijn ook tal van grote buitenlandse exchanges zoals Coinbase en Bybit, maar aan te raden is voor de nieuwkomers in de cryptowereld om te beginnen bij een nederlandse exchange, zodat je je eigen wegwijs kunt maken in de crypto en ondekken hoe alles werkt. Dat gaat vaak wat makkelijker als alles in het Nederlands is. 

  

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies, dan moet je een digitale portemonnee (in de wereld van crypto wallet genoemd) hebben om uw munten in op te slaan. Een wallet is als een bankrekening: je kunt er 'munten' in opslaan, verzenden en ontvangen, en je kunt het gebruiken om online goederen en diensten te kopen.


Een digitale wallet krijg je automatisch bij een exchange. Als je bijvoorbeeld bij Bitvavo crypto koopt dan komen deze automatisch in uw persoonlijke digitale wallet terrecht! Super makkelijk in gebruik en je kunt elk moment je crypto kopen of verkopen!


De verschillende manieren om je cryptocurrencies te bewaren

Bewaar je crypto op de exchange- Dit is de meest risicovolle optie, omdat exchanges niet immuun zijn voor hacks. De exchanges zijn enorm goed beveiligd maar er is altijd een kans dat ze gehackt worden en je geld verdwenen is. 

Een goede vuistregel is om slechts een klein percentage van je totale munten in een digitale portemonnee te bewaren. Dit omdat je hier dan direct mee kunt handelen zonder dat ze eerst van de 'Hardwallet' afgehaald moeten worden. 

 

Bewaar je crypto op een Hardwallet- Hardwallet?! Ik hoor je denken 'Wat is dat?!' Een Hardwallet is een soort usb-stick waar je je crypto op kan zetten. Om dit te kunnen doen is geen internet vereist en is deze dus veilig voor hackers en virussen. Vanwegen het kleine formaat kun je hardwallet overal bewaren of meenemen. 

 

Nu denk je waarschijnlijk 'En wat als ik deze kwijtraak of gestolen word?' 

Geen probleem! Niks aan de hand! Je kunt u altijd weer bij je crypto komen met een andere wallet, met behulp van een herstel 'seed'. Deze 'seed' is een willekeurige reeks van 24 woorden (die je zelf kunt verzinnen) die als back-up dient. Deze woordenreeks is dus de ultieme back-up van je wallet en moet veilig bewaard worden, schrijf de woorden bijvoorbeeld op papier en stop deze in een kluis. Of tussen de oude sokken. ;-) Via deze woorden is het dus ook mogelijk om op een andere hard-wallet te kunnen inloggen om zo weer bij je crypto te kunnen komen! Regel 1 in de cryptowereld is dan ook 'NOT YOUR KEYS,NOT YOUR COINS'. Oftewel je coins zijn pas echt van jouw als je ze veilig op de hard-wallet hebt staan. 


DE bekenste en meest gebruikte hard-wallets zijn van het merk Ledger, hieronder vind je een link naar de website van Ledger zodat je de verschillende hardwallets kunt bekijken.

Klik hier om het aanbod Ledgers te bekijken en om er meer over te weten te komen!

Als je meer wilt weten over hard-wallets en hoe je je crypto veilig houd, bekijk dan het andere artikel van mij op deze site. Met de naam 'Hoe bescherm je je crypto tegen scammers?'


De 3 belangrijkste factoren om te beleggen

Nu je weet wat cryptocurrency is en hoe je ze kunt kopen, gaan we het hebben over met welke factoren u rekening moet houden bij het beleggen. 

Het risico begrijpen - De eerste en belangrijkste factor als het gaat om investeren in cryptocurrency is om het risico te begrijpen. Beleggen is geen plan om snel rijk te worden. Het is een langetermijnstrategie die weliswaar een goed rendement kan opleveren, maar niet is ontworpen om direct rendement te bieden. Je moet alleen het bedrag beleggen dat je zich kunt veroorloven om te verliezen. 

Diversificatie - De volgende belangrijkste factor als het gaat om investeren in cryptocurrency is diversificatie. Dit betekent dat u niet al uw eieren in één mand moet leggen. Verspreid in plaats daarvan uw geld over veel verschillende manden of in dit geval verschillende munten. Verspreid je geld dus dan ook over verschillende 'munten' in je cryptoportfolio. Vaak word de strategie gebruikt om de helft van je portfolio aan te vullen met Bitcoin, 25% met de middel grotere munten zoals Ethereum of Solana, en 25% met andere Altcoins.  

Marktkennis - De laatste belangrijke factor om in gedachten te houden als het gaat om investeren in cryptocurrency is marktkennis. Als u in een nieuwe markt investeert, of voor de eerste keer belegt, doe dan uw onderzoek. Lees forums, volg sociale media-accounts voor investeringen in cryptocurrency en bekijk YouTube-video's voor tips en advies. Inversteer niet zo maar in een coin omdat iemand dat zegt of omdat de coin een leuke naam en logo heeft. Maar verdiep je er eerst even in. Alle goede coins hebben een eigen website met whitepaper, team van ontwikkelaars en roadmap. Als deze niet anwezig is kijk dan dubbel zo goed uit. 

 

Investeer alleen het bedrag dat u zich kunt veroorloven om te verliezen

We noemden deze belangrijke regel hierboven, maar het is zo belangrijk dat we het hier herhalen. De beste manier om in cryptocurrency te investeren, is door alleen het bedrag te investeren dat je je kunt veroorloven te verliezen.

Als je meer investeert dan het bedrag dat je zich kunt veroorloven te verliezen, dan gok je. En als je met geld gokt, dan kun je er uiteindelijk een aanzienlijk deel van verliezen. Als je alleen het bedrag belegt dat je je kunt veroorloven om te verliezen, dan zul je ongetwijfeld een mooi rendement op je investering behalen!

 

De beste exchange voor het kopen van cryptocurrencies

Er zijn momenteel een groot aantal beurzen actief en kan het lastig zijn om te weten welke u moet gebruiken. 

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een exchange:

Beschikbaarheid - Zorg ervoor dat de cryptocurrency die u wilt kopen op de exchange staat. Als de beurs voornamelijk wordt gebruikt voor het verhandelen van alleen de grootste cryptocurrencies, dan is dit misschien niet de beste optie voor u.

Handelskosten - Beurzen brengen doorgaans kosten in rekening wanneer u cryptocurrencies koopt of verkoopt, dus zorg ervoor dat u degene kiest die geen buitensporige kosten in rekening brengt.

Beveiliging - Zoals bij elke elektronische transactie, zijn cryptocurrency-uitwisselingen vatbaar voor hacks en verschillende soorten aanvallen. Zorg ervoor dat de exchange die u kiest veilig is en goede beveiligingsmaatregelen heeft.

Staking- Sommige munten kun je staken(!) Dit is een van de mooie dingen van crypto, staken is een soort rente die je over je munten krijgt omdat je met jou munten helpt om het systeem veilig te houden en andere munten 'gemined' kunnen worden. Gemined is wanneer er nieuwe munten worden gemaakt. Als dank hier voor word je dan beloond met een bepaalde percentage over jou munten. Zo is de percentage die je bij Bitvavo over je Bitcoin krijgt 0,77%, heb je Cardano in je protfolio dan krijg je daar 5% over en als je de munt ICON bezit krijg je daar 7,5%(!!!) 'rente' over! Dit zal je bij een bank nooit krijgen.. ;-)

Bitvavo is een veilige exchange, met de laagste handelskosten en naar mijn weten de enige Nederlandse exchange waar je je crypto kunt staken. Gratis geld, wie wil dat niet! 

(TIP) Gebruik voor het aanmaken van een Bitvavo-account de link in de inleiding van dit artikel, dan betaald je over de eerste €1000 geen handelskosten!! Zo houd je meer geld over om mooie munten te gaan kopen! (Het is bij elke exchange over de hele wereld verplicht een foto te maken van je ID of rijbewijs zodra je een account aan wilt maken. Dit is alleen maar voor je eigen veiligheid.) 

Conclusie


Nu je de ins en outs kent van het kopen en investeren in cryptocurrency, ben je klaar om eropuit te gaan en wat geld te verdienen!


Houd er rekening mee dat dit een risicovolle investering is en dat er geen garantie is dat je winst maakt. Met een beetje onderzoek en toewijding kunt je echter (goed) geld verdienen met crypto-investeringen.

EEN KLEINE DISCLAIMER, DIT ARTIKEL IS PUUR INFORMATIEF EN DUS GEEN financieel​ ADVIES!

 

Over de Auteur

Hallo!

Ik ben Jeroen! Ik het dagelijks leven ben ik werkzaam in de financiele sector en houd me vooral bezig met verschillende beleggingen. Ik ben al 6 jaar een actieve trader in de wereld van Crypto.

Graag vertel ik mijn ervaringen aan mensen, vooral omdat ik weet hoe moeilijk en lastig het is als je net nieuw bent in de cryptowereld.

Ik hoop dat jullie mijn artikels nuttig en interesant vinden!

Groet, Jeroen.


 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Ledger Nano S Plus - Hardware Wallet - het perfecte instapmodel voor het veilig beheren van al je crypto (Bitcoin) en NFT's - Zwart
Ledger Nano S Plus - Hardware Wallet - het perfecte instapmodel voor het veilig beheren van al je crypto (Bitcoin) en NFT's - Zwart

€ 79,00
Toon product

Ledger Nano X - Hardware Wallet- beveilig en beheer je crypto wallet (Bitcoin), en NFT's onderweg met onze hardwarewallet met Bluetooth® - Zwart
Ledger Nano X - Hardware Wallet- beveilig en beheer je crypto wallet (Bitcoin), en NFT's onderweg met onze hardwarewallet met Bluetooth® - Zwart

€ 138,00
Toon product

Crypto trading voor ambitieuze beginners
Crypto trading voor ambitieuze beginners

€ 29,95
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo