De voor-en nadelen van een creditcard - Artikelpost

De voor-en nadelen van een creditcard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 168 | Aantal woorden: 1024 | Datum: | 0 commentaar

Je hoort vaak uit verschillende hoeken dat een creditcard een lifesaver is of juist iets waar je hélemaal niet aan moet beginnen. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over een creditcard en kan er zijn eigen voor-en nadelen aan geven. Twijfel je over de aanschaf en weet je niet goed of het verstandig is om te nemen? Dan hebben wij de meest voorkomende voor-en nadelen voor je op een rijtje gezet.

 

Voordelen:

Aankopen zijn verzekerd

Alle aankopen die je met een creditcard doet zijn verzekerd. En dat is natuurlijk fijn. Want als je een dure aankoop doet wil je wel dat je je geld terug krijgt als het bijvoorbeeld binnen een paar dagen kapot gaat of niet aankomt. Zeker als je producten op het internet besteld dan is het fijn als deze aankoop verzekerd is. Ook kan je de betaling weer annuleren als je niet zeker bent van je online aankoop.

 

Mogelijkheid om onverwachts een grote aankoop te doen

Het kan wel eens voorkomen dat je onverwachts een grote en dure aankoop wil doen maar daar niet voor hebt gespaard. Je kan denken aan een elektrische fiets, keuken of een dure tas. Deze onverwachte aankopen kan je dan doen met je creditcard. Dit is wel afhankelijk van het maximale bedrag dat je uit kan geven op met creditcard. Het voordeel van een dure aankoop doen met een creditcard is dat het geld als het ware geleend wordt dus dat je altijd geld hebt en dat dit pas achteraf betaald hoeft te worden.

 

Handig voor als je op reis gaat

Wanneer je op vakantie gaat is het handig om een creditcard mee te nemen. Vaak als je een hotel boekt dan kan het hotel vragen om een borg en dat wordt via de creditcard gedaan. Ook kan je makkelijk een hotel, auto of ander voertuig huren met een creditcard. Een creditcard wordt namelijk wereldwijd geaccepteerd. Dus ga je binnenkort op vakantie, haal dan een goedkope creditcard bij de-voordeligste-kredietkaart.be.

 

Nadelen:

Geld lenen kost geld

Een voordeel van een creditcard is dat je elk moment geld kan opnemen. Helaas moet er wel rente betaald worden. Door de rente wordt het aankoopbedrag een stuk hoger. Hierdoor raken veel mensen in de schulden omdat ze uiteindelijk de rekeningen niet meer kunnen betalen. Daarom wordt er afgeraden om dingen te kopen met een creditcard die niet nodig zijn.

 

Geld opnemen is duur

Als je geld opneemt met een pinpas dan hoef je in Nederland geen extra kosten te betalen. Geld opnemen met een creditcard is daarentegen wel een stuk prijziger. Wanneer je geld opneemt in het buitenland met een creditcard komen er namelijk kosten bij. Neem daarom niet zomaar geld op.

 

 

Verschillende soorten creditcards

Denk je erover na om een creditcard aan te schaffen dan is het goed om stil te staan bij het soort creditcard. Een veilige optie is een prepaid creditcard, deze creditcard kan gebruikt worden om hotels te boeken in het buitenland en om te pinnen. Je zet van tevoren geld op de kaart en meer dan dat kan er niet uitgegeven worden. Het nadeel van deze kaart is wel dat het een aantal dagen duurt voordat het geld erop staat.

 

 Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo