Denk goed na vooraleer een verzekering af te sluiten - Artikelpost

Denk goed na vooraleer een verzekering af te sluiten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 753 | Aantal woorden: 682 | Datum: | 0 commentaar

Verzekeringen zijn erg belangrijke financiële producten. Iedereen beschikt ongetwijfeld over één of zelfs meerdere verzekeringen die ze hebben afgesloten om zich in te dekken tegen bepaalde risico's. Zogenaamde schadeverzekeringen zijn echter niet de enige verzekeringen die op de markt terug te vinden zijn. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een spaarverzekering. Een spaarverzekering biedt de verzekeringnemer de mogelijkheid om geld te sparen en deze voor een bepaalde periode vast te zetten. Hoe dan ook, over welke verzekering het ook gaat, het is steeds belangrijk om even stil te blijven staan bij het feit of u er wel goed aan doet om de verzekering in kwestie af te sluiten. In dit artikel geven we u graag enkele interessante tips m.b.t. het afsluiten van een verzekering. 

Pas op voor dubbele verzekeringen

De eerste tip die we u kunnen geven is dat u moet oppassen voor dubbele verzekeringen. Dit klinkt voor de hand liggend (en dat is het ook), maar toch beschikken erg veel mensen tegenwoordig over bijvoorbeeld meer dan één brandverzekering. De verzekeringnemer kan namelijk over een aparte brandverzekering beschikken, maar de verzekering kan eveneens zijn inbegrepen in de inboedelverzekering. Dat is op zich niet zo erg, maar wel vervelend. U zult in dit geval namelijk twee keer een bepaalde verzekeringspremie moeten betalen terwijl de verzekering u slechts één keer kan en mag uitbetalen. Indien beide verzekeringen zich ook nog eens bij twee verschillende verzekeraars bevinden is het helemaal een groot probleem omdat geen één van beide verzekeraars zomaar zal willen opdraaien voor de schade. Probeer omwille van deze redenen regelmatig na te gaan of u al dan niet over een dubbele verzekering beschikt. 

Sluit geen onnodige verzekeringen af

De volgende tip is misschien wel de meest voor de hand liggende van allemaal, maar toch wordt ook deze vaak over het hoofd gezien. Mensen kunnen zich vandaag de dag tegen allerhande risico's laten verzekeren. Natuurlijk zijn er de bekende verzekeringen zoals de autoverzekering, de inboedelverzekering, brandverzekering en ga zo maar door, maar wist u bijvoorbeeld dat het tegenwoordig ook al mogelijk is om uw smartphone te laten verzekeren? Dit is natuurlijk slechts één eenvoudig voorbeeld, maar steeds meer van dergelijke verzekeringen worden op de markt geïntroduceerd. Deze verzekeringen zijn speciaal en dus vaak niet goedkoop (een gemiddelde smartphone verzekering kost al snel 10 euro per maand!), maar er wordt zelden aanspraak op gemaakt. De verzekeringen beschikken over strikte voorwaarden over wat wel en niet wordt ingedekt waardoor de kans dat u ooit de verzekering zult kunnen gebruiken erg klein wordt. Nogmaals, sluit geen onnodige verzekeringen af, ze kosten u vaak handenvol geld. 

Wat met spaarverzekeringen?

Het afsluiten van een spaarverzekering is interessant en kan op verschillende manieren. De meeste mensen sparen bijvoorbeeld voor een stukje extra pensioen door gebruik te maken van een (speciale) spaarverzekering. Toch is het ook bij deze verzekeringsvorm belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Denk hierbij aan de opbrengst die wordt geboden, maar ook aan de voorwaarden. Daarnaast is het belangrijk om niet teveel spaarverzekeringen tegelijk af te sluiten, maar is het ook niet verstandig om zomaar al uw geld in één en dezelfde spaarverzekering te stoppen. Vergelijken is bij spaarverzekeringen tegenwoordig dan ook essentieel net als het goed inplannen van de periodieke betalingen in uw financiële situatie. Lang niet iedereen kan immers zomaar ettelijke jaren lang iedere maand geld missen. Het mag duidelijk zijn, voor welke verzekering u ook kiest, het is altijd erg belangrijk om goed na te denken vooraleer een bepaalde verzekering af te sluiten. Over de Auteur

Geen omschrijving van de auteur. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo