Dit zijn de beste beleggingsmogelijkheden! - Artikelpost

Dit zijn de beste beleggingsmogelijkheden!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 172 | Aantal woorden: 751 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om een extraatje te verdienen. Beleggen voor beginners is dan ook helemaal hot en veel mensen leggen wat geld opzij. In dit artikel zie je waarom het slim is om je geld te beleggen en waarin je allemaal kunt beleggen.

Waarom beleggen?

Beleggen is een goede manier voor het opbouwen van je vermogen. Dit is een goede optie als je later iets wilt gaan doen met je vermogen zoals ondernemen of sparen voor een huis, vakantie of auto. Ook is beleggen een betere optie dan sparen. Doordat de rente over het gespaarde geld bijna nihil is beginnen meer mensen met beleggen. Zelfs als de rentepercentage stijgt blijft beleggen een goede optie omdat dit vaak meer rendement oplevert. Sparen zorgt er namelijk voor dat je geld op de lange termijn juist minder waard wordt. Dit komt omdat de inflatie juist een hoger percentage is dan je gespaarde vermogen meer waard wordt. Bij beleggen kan je rendement hoge rendementen verwachten. Het risico van beleggen is uiteraard wel groter dan het risico dat er wat met je spaarrekening gebeurd. Des te hoger het risico des te hoger het rendement komt in de praktijk vaak overeen met beleggen maar dit is komt niet in elke vorm van het beleggen terug.

Olie

Je kunt beleggen in grondstoffen zoals olie. Voordat je begint met beleggen is het goed om te weten waar je product over gaat. Je moet verstand hebben van hoe de oliemarkt in elkaar steekt. Met een beetje kennis is het dan al mogelijk om hierin te beleggen. Olie is namelijk een grondstof waar altijd vraag naar is, of alle auto’s nou elektrische rijden of op benzine, olie blijft nodig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan alle plastic tasje of alle plastic materiaal dat er is.

Een van de gouden regels bij beleggen is om te kopen op een dieptepunt, als je ziet dat de prijs van olie zeer hoog is kan je wellicht beter wachten met het inkopen van aandelen in olie. Aandelen in olie is overigens lastiger om te kopen. Wel kun je ervoor zorgen dat je aandelen hebt in grote oliemaatschappijen, de koers van deze bedrijven zijn vaak afhankelijk van de koers van olie. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Shell of Exxonmobile. Dit zijn grote bedrijven waar jij als particulier aandelen bij kunt kopen.

Vervolgens kun je op 2 manieren geld verdienen. Zo kun je geld verdien aan de koers van het aandeel dat stijgt, maar je kunt ook geld verdienen aan het dividend dat wordt uitgegeven. Bij dividend krijg jij als het ware een deel van de winst van het bedrijf. Je bent tenslotte ook een deel van het bedrijf dus mag je bij de meeste bedrijven profiteren van de winst die dat jaar wordt gemaakt bij het bedrijf.

 

Auto’s

Ook kun je investeren in materialistische dingen zoals een klassieke auto of een vintage horloge. Auto wordt op de langer termijn vaak meer waard. Dit is enkel het geval bij klassieke auto’s waar altijd vraag naar zal zijn vanuit auto verzamelaars die een collectie hebben, net zoals bij kunst dat is.Over de Auteur

Een particulier die het leuk vind om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo