FB pix Doorlopend Krediet Als Grote Financiering - Artikelpost

Doorlopend Krediet Als Grote Financiering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1103 | Aantal woorden: 346 | Datum: | 0 commentaar

Het doorlopend krediet is zelden nodig voor een kleine financiering, in de meeste gevallen wordt deze leenvorm ingezet voor een grote financiering. Het doorlopende krediet, zoals de naam al aangeeft, is erg handig juist wanneer er regelmatig cashflow problemen zijn en je snel over geld wilt beschikken.

Een rekening courant wordt veel gebruikt door ondernemers. Bedrijven hebben regelmatig voor een kortere periode wat extra geld nodig. Denk daarbij aan de betaling van bepaalde inkopen, de aanschaf van dure apparatuur, voorschot geven op een aankoop, etc. De rekening courant kun je vergelijken met het doorlopend krediet, echter deze laatste is dan niet voor bedrijven maar voor particulieren.

Veel mensen maken helaas een grote denkfout bij het gebruiken van een doorlopend krediet. De banken hebben bij deze bruikwijze alleen maar meer inkomsten en zij zullen dus niet klagen. Veel mensen gebruiken de volledige ruimte die het doorlopend krediet hen biedt, dus ze gaan gelijk tot de maximale limiet. Maar dit houdt in dat je ook geen geld meer tussentijds kunt opnemen wanneer je even krap zit. Daarnaast betaal je iedere maand de maximale rentevergoeding. Het is veel beter om alleen het bedrag dat je echt nodig hebt op te nemen van de rekening en ook het zo snel mogelijk weer geld terug te storten. Zodoende blijft er ruimte om te lenen en houd je de rentekosten zo laag mogelijk.

Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld altijd een vast bedrag aflost op de doorlopendkrediet rekening en wanneer mogelijk ook wat extra geld af zult lossen. Dit vergt een flink stukje wilskracht en discipline, maar het scheelt veel geld en geeft je een gerust gevoel omdat je weet dat je altijd wat geld achter de hand hebt. En misschien ontstaat op een gegeven moment de situatie dat je helemaal geen kleine lening meer nodig hebt.Over de Auteur

Wil je meer weten over grote leningen waaronder het doorlopend krediet of een persoonlijke lening zonder BKR toetsing, kijk dan op NugeldlenenzonderBKR.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Ga als een rivier
Ga als een rivier

€ 12,99
Toon product

De Camino
De Camino

€ 12,99
Toon product

Ring Video Deurbel Wired - Slimme Deurbel - Bedraad - Zwart
Ring Video Deurbel Wired - Slimme Deurbel - Bedraad - Zwart

€ 69,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo