Ecologische verantwoord ondernemen - Artikel Post - Artikel Marketing

Ecologische verantwoord ondernemen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 280 | Aantal woorden: 395 | Datum: | 0 commentaar

Als u belang hecht aan de impact van de activiteiten van uw onderneming op het milieu en aan de duurzaamheid van uw producten, dan bent u aan het nadenken over ecologisch verantwoord ondernemen. Om duurzaam te ondernemen kiest u voor natuurlijke grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn. Verder let u er ook op dat ze een beperkte impact hebben op het milieu en dat ze recyclebaar zijn. Een goed voorbeeld van zulke producten, zijn producten vervaardigd uit hout.

Duurzaam hout

Hout is één van de meest milieuvriendelijke en duurzame grondstoffen. Het hout moet natuurlijk wel afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer. Houten producten met een keurmerk zoals FSC geven aan dat het hout dat gebruikt is, afkomstig is van duurzaam bosbeheer. Een groot pluspunt van hout ten opzichte van andere grondstoffen, is dat bomen al na 20 tot 120 jaar geoogst kunnen worden. Aardolie en ertsen daarentegen hebben eeuwen nodig.

Lage energiekosten, hoge isolatiewaarde

In vergelijking met andere bouwmaterialen is de ecologische meerwaarde van hout indrukwekkend. Het produceren van hout vergt 60 keer minder energie dan de productie van staal en 130 keer minder energie dan wanneer aluminium geproduceerd wordt. Verder heeft hout ook een veel hogere isolatiewaarde dan staal en aluminium. Deze waarde is 400 keer hoger dan die van staal en 1770 keer hoger dan die van aluminium.

Recyclebaar

Producten die vervaardigd zijn uit hout kunnen gerecycled worden en dit vergt weinig energie. Verder kan het ingezet worden om groene energie te produceren. Het gebruik van hout voor energie is volledig CO2 neutraal, aangezien de enige CO2 die vrijkomt, deze is die vroeger opgeslagen zat in het hout. Hout is verder biologisch volledig afbreekbaar. Een afvalberg van hout bestaat eigenlijk niet, maar van staal en plastic groeit deze nog steeds. 

Door hout te gebruiken zullen de generaties die na ons komen ook nog over voldoende grondstoffen beschikken en niet met onze afvalberg opgescheept zitten. Dat maakt houten producten zeer geschikt om te gebruiken wanneer u ecologisch verantwoord wilt ondernemen.
Over de Auteur

Als bedrijf hebben wij duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Onze producten woorden gemaakt uit natuurlijke, duurzame houtsoorten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo