FB pix Een eigen bedrijf beginnen - Artikelpost

Een eigen bedrijf beginnen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1307 | Aantal woorden: 675 | Datum: | 0 commentaar

 

Een eigen bedrijf opzetten is een hele uitdaging. Het hebben van goed idee is een eerste, maar er komen nog een hoop meer zaken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een ondernemingsplan, het regelen van de financiering en het kiezen van een rechtsvorm. Daarnaast moet je verdiepen in de belastingen, verzekeringen en administratieve werkzaamheden.

Heb jij wel dat leuke idee, maar zie je het niet zo zitten om alles zelf uit te zoeken? Dan is een franchise-organisatie misschien meer iets voor jou.

 

Hulp bij opstarten

Als franchisenemer maak je gebruik van een bestaande naam, maar je bent wel eigen baas. Je huurt in feite de handelsnaam van de organisatie waar je je bij aansluit. Naamsbekendheid hoef je dus niet meer te genereren, want de organisatie is al bekend bij de doelgroep. Wanneer je start met een franchiseonderneming, krijg je kennis en ondersteuning vanuit de franchiseorganisatie. Zij helpen je met het zoeken naar een geschikt pand, leveren vaak de complete inrichting van de winkel aan en verzorgen de marketing ter promotie van de nieuwe winkel. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid een training of cursus te volgen, zodat je alles weet van de werkprocedure en het product. Zo hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met de verkoop en de dagelijkse bezigheden binnen de winkel.

 

Voordelen van franchise

Naast het voordeel dat je zelf geen naamsbekendheid hoeft te genereren en de startfase voor je word geregeld, zijn er nog een aantal reden waarom het starten van een franchiseorganisatie erg aantrekkelijk is:

·      De kans op faillissement is veel kleiner dan bij een geheel zelfstandige onderneming. Het slagingspercentage van een startende franchiser ligt rond de 90%, ongeveer twee keer zo hoog dan bij een geheel zelfstandig ondernemer. Bovendien ligt het startkapitaal vaak veel lager dan bij bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF, waardoor je veel minder risico loopt.

·      Wanneer je problemen tegenkomt in je onderneming kun deze je terugkoppelen naar de franchisegever. Als bijvoorbeeld een bepaald product niet goed loopt, kunnen zij je advies geven over de plaatsing of verkoop van het product.

·      Doordat producten en marketing bij franchiseorganisaties groot kunnen worden ingekocht, zijn de kosten veel lager. Zo zal jouw uiteindelijke omzet dus hoger zijn.

 

Er zijn een aantal verschillende vormen van franchising: First Generation Franchise, Trademark Franchise, Second Generation Franchise, Hard Franchise en Soft Franchise. Als Franchiser loop je minder risico, maar je hebt minder vrijheid dan wanneer je volledig zelfstandig bent. Hoeveel vrijheid je hebt als franchiser, hangt af van de vorm die je kiest. Elke vorm kent zijn eigen regels en contracten. Als je dus een franchise wilt beginnen moet je je goet laten adviseren.

 
Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Godzilla - King Of The Monsters (Blu-ray)
Godzilla - King Of The Monsters (Blu-ray)

€ 8,99
Toon product

Jurassic World - Dominion (DVD)
Jurassic World - Dominion (DVD)

€ 12,49
Toon product

Godzilla - King Of The Monsters (DVD)
Godzilla - King Of The Monsters (DVD)

€ 8,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo