Een gezonde sfeer op de werkvloer - Artikelpost

Een gezonde sfeer op de werkvloer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 259 | Aantal woorden: 526 | Datum: | 0 commentaar

Op kantoor werken is erg fijn, maar dat is onder de voorwaarde dat er een prettige sfeer hangt op de werkvloer. Hangt die er niet of voel jij dit niet zo, dan wordt het werken ook een stuk minder aangenaam. Dat is op zijn beurt dan weer niet bevorderlijk voor de productiviteit. Om die reden is het dus belangrijk dat de sfeer op de werkvloer gezellig en fijn is. Er zijn een paar dingen die hieraan bijdragen.

 

Een sterk en prettig groepsgevoel

 

Het kan voor een team dat bij een bedrijf werkt, erg fijn zijn om te werken aan het groepsgevoel. Dit noem je ook wel teambuilding. Je kan zelf dingen organiseren en bijvoorbeeld samen uitjes gaan doen, maar je kan ook een workshop teambuilding doen. Op die manier wordt het groepsgevoel onderling een stuk sterker en zal iedereen waarschijnlijk met een stuk prettiger gevoel naar werk gaan en goed met andere collega’s omgaan. Teambuilding is zeker niet onbelangrijk en als je hier nog niet veel mee doet, is het zeker aan te raden om hiermee bezig te gaan.

 

Iedereen is welkom

 

Voelen jouw werknemers zich veilig op werk? Met andere woorden, weten zij waar zij terecht kunnen? Is er misschien een vertrouwenspersoon waar werknemers naartoe kunnen als zij vragen of problemen hebben? Voor de sfeer op de werkvloer is dit erg fijn. Als iemand ergens mee zit, hoeft hij of zij dit niet voor zich te houden maar kan hij er met iemand over praten. Ook is dit fijn voor de band tussen de werknemer in kwestie en de vertrouwenspersoon. Vraag een keer rond of iemand vertrouwenspersoon wil/kan zijn, of kijk of je zelf de taak opneemt. Stel je dan open op richting jouw werknemers en zorg ervoor dat iedereen zich welkom voelt.

 

Hoe is de werksfeer?

 

Het kan zijn dat er een gespannen sfeer op kantoor hangt, door bijvoorbeeld de hoge werkdruk die er is. Hebben jouw werknemers of collega’s het lastig met bijvoorbeeld plannen of doelen stellen? Wellicht is het iets voor jouw bedrijf om een coach te laten komen die jouw medewerkers kan coachen. Medewerkers coachen gebeurt vaak en kan erg fijn zijn. Zo kan iedereen bijvoorbeeld leren hoe je goed kan plannen of hoe je met werkdruk om gaat. Ook leren werknemers op deze manier beter hoe je je kan ontwikkelen. Dit is voor hun fijn, maar ook voor het bedrijf. Je kan zo namelijk stappen zetten op meerdere vlakken en groeien op verschillende gebieden, wat erg fijn kan zijn.Over de Auteur

De auteur is gespecialiserd in het coachen van ondernemers en medewerkers

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo