FB pix Een huis huren in Rotterdam - Artikelpost

Een huis huren in Rotterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1260 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

Rotterdam is een populaire stad voor jongeren. Er is een universiteit gevestigd, er is veel werk te vinden in het gaven gebied. Rotterdammers zijn doorzetters, en harde werkers. Althans dat is het beeld dat over Rotterdammers bestaat. Niet zo gek dus dat veel jongeren in Rotterdam willen wonen. Als jongeren kun je in verschillende wijken terecht. Zo kun je bijvoorbeeld op Zuid gaan wonen, een gezellige volksbuurt met veel jonge mensen. Daarnaast is het oude noorden ook zeer populair bij jongeren. Ook dit is een gezellige wijk met veel verschillen. Ook zijn de huizen goed betaalbaar.

Er is echter een probleem met het wonen in Rotterdam. De huizenmarkt is behoorlijk krap. Alhoewel je in de eerder genoemde wijken toch wel een woning kunt vinden door de grote doorstroming, blijven de prijzen aan de hoge kant. Een oplossing die veel jongeren en studenten hiervoor gebruiken is anti kraak wonen in Rotterdam. Verschillende organisaties hebben contacten met huiseigenaren of woningcorporaties over panden die binnen een bepaalde periode gesloopt gaan worden. Het idee is simpel: als de panden bewoont worden, zal de buurt en het pand minder snel verpauperen. Natuurlijk een geweldig initiatief van deze organisaties. Je kunt je inschrijven op de website van de organisatie. Ze gaan dan kijken wat er beschikbaar is. Ze maken een afspraak met je en vaak kun je binnen een aantal dagen al je nieuwe woning betrekken. En dit vaak tegen een fractie van de prijs die je anders zou betalen.

Nadelen?

Er zijn ook nadelen aan het antikraak wonen in Rotterdam. Je kunt namelijk wel gemakkelijk uit je huis gezet worden, en hebt geen recht op huurbescherming. Dit is voor de meeste mensen die voor deze vorm van huren kiezen totaal geen probleem. Vaak zijn dit studenten of jongeren, die snel kunnen schakelen. De organisaties zullen echter vaak wel een nieuwe woning voor je vinden.

Voordelen?

Er zijn ook erg veel voordelen te bedenken voor het anti kraak wonen in Rotterdam. Je woont namelijk vaak voor een fractie van de normale prijs in een huis. Zo kan het zijn dat je een grote woning betrekt die in de verkoop staat, of dat je in een appartement komt met allemaal studenten of jongeren als buren. Daarnaast kan het leuk zijn voor mensen die vaak willen wisselen van omgeving. Je kunt bijvoorbeeld het begin van de maand in het oude noorden wonen, en de einde van de maand in zuid. Natuurlijk wordt er ruim van te voren met de bewoner besproken als je moet vertrekken.Over de Auteur

Schrijft graag over huizen, wonen en huren. Antikraak rotterdam is misschien ook wel wat voor jou?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo